Odbojkarska zveza Slovenije
Untitled Document

EVROPSKA SERIJA V ODBOJKI NA SNEGU

Začetki evropske serije v odbojki na snegu, CEV European Snow Volleyball Tour, segajo v leto 2017, ko so pod okriljem Evropske odbojkarske zveze CEV v sedmih državah, Turčiji, Švici, Avstriji, Italiji, Sloveniji, Lihtenštajnu in na Češkem, potekali mednarodni turnirji, v okviru serije pa je bil na rekordnih 3.000 metrih nadmorske višine organiziran še turnir v Iranu. Na zaključnem turnirju na Kronplatz sta nastopila tudi Slovenca Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik ter osvojila drugo mesto, v evropski razvrstitvi pa sta, tudi na račun zmage pred domačim občinstvom v Kranjski Gori, zasedla visoko tretje mesto.

V drugi sezoni evropske serije CEV European Snow Volleyball Tour je bilo moč spremljati šest turnirjev, prvič tudi v Gruziji. Evropska odbojkarska karavana se je znova ustavila v Sloveniji, na Snežni plaži v Kranjski Gori je nastopilo kar 36 dvojic iz 15 držav. Bernarda Baron in Manica Bulc Bombek sta kot najboljši Slovenki tekmovanje zaključili na 7. mestu. 

Tretja sezona je prinesla ključno spremembo, saj so se tekme pričele igrati po sistemu trije proti trem, ekipe pa imajo lahko še rezervnega, četrtega, igralca. Organizirani so bili štirje turnirji, ki so jih gostile Rusija, Turčija, Gruzija in Avstrija. Slovenci smo imeli svoje predstavnike v Moskvi, kjer so Danijel Pokeršnik, Gašper Plahutnik, Tomislav Šmuc in Jernej Potočnik osvojili četrto mesto, ter v St. Antonu, kjer sta Pokeršnik in Šmuc skupaj z Matevžem Berkom vknjižila še peto mesto.

V sezoni 2020 naši odbojkarji v evropski seriji niso nastopili (pandemija Covid-19), v letu 2021 pa so Tadej Boženk, Danijel Pokeršnik in Jernej Vrhunca na obeh turnirjih v avstrijskem Wagrainu osvojili 5. mesto. Svoj premierni nastop v evropski seriji so z 9. mestom zabeležile Katarina Fabjan, Nika Horvat in Nika Benedik Bevc.

VEČ O EVROPSKI SERIJI