Odbojkarska zveza Slovenije
Untitled Document

DVORANA ZA ODBOJKO NA MIVKI

V Sloveniji smo maja 2017 dobili prvo pokrito dvorano za odbojko na mivki, ki so se je najbolj razveselili najboljši slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki. Ti so tako dobili možnost, da priprave v zimskem obdobju opravijo doma, dvorana s štirimi igrišči pa je trden temelj, hkrati pa tudi osnovni pogoj za razvoj odbojke na mivki pri nas.

»Čakali smo slaba štiri leta, da smo končno prišli do prve dvorane za odbojko na mivki v Sloveniji, kar se tiče samih kapacitet pa je to tudi prva tovrstna dvorana v regiji. Dvorana zdaj stoji, prvi del je za nami, prva zgodba je zaključena. Prvi odzivi so pozitivni, tako s strani profesionalnih igralcev kot rekreativcev. Prvi korak je narejen, zdaj se moramo osredotočiti predvsem na razvoj odbojke na mivki pri nas in na začetek profesionalizacije igralcev,« je ob otvoritvi dejal Martin Hrast, solastnik Športnega parka Ludus, v okviru katerega stoji dvorana, park v ljubljanskih Čručah pa se lahko pohvali še s šestimi zunanjimi igrišči. 

Moderno opremljena dvorana ustreza vsem normativom za organizacijo turnirjev v okviru Mednarodne odbojkarske zveze FIVB in Evropske odbojkarske zveze CEV, postala pa je tudi pripravljalna baza mladih slovenskih reprezentanc v odbojki na mivki in tudi najboljših slovenskih odbojkaric in odbojkarjev na mivki. 

Športni park Ludus Črnuče  
Šlandrova ulica 11
1231 Ljubljana-Črnuče

www.ludus.si
e-pošta: info@ludus.si
telefon: +386 (0)41 799 788