Odbojkarska zveza Slovenije
Untitled Document

POLETNI ODBOJKARSKI KAMP

 

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) se je v začetku leta 2017 odločila, da bo sledila smernicam, ki jih na področju odbojke na mivki narekujejo evropske države, ki v zadnjih letih v tej športni panogi beležijo največje uspehe. V sklopu aktivnosti, usmerjenih v razvoj odbojke na mivki pri nas je OZS, poleg kar štirinajstih turnirjev za državno prvenstvo v petih starostnih kategorijah in srednjeevropskih prvenstev v štirih starostnih kategorijah (v Čatežu, Murski Soboti in Portorožu), organizirala tudi prvi uradni poletni kamp odbojke na mivki.

Kamp se je odvijal v Termah Čatež, na novih igriščih tamkajšnjega turističnega kompleksa. V sklopu šestdnevnega kampa je bilo na treh igriščih izvedenih kar 19 treningov in celodnevni turnir. Treninge, ki so potekali na najvišji ravni, so vodili najboljši slovenski trenerji, nekdanji in sedanji reprezentanti in vrhunski igralci odbojke na mivki, s pedagoško izobrazbo in bogatimi izkušnjami, Tadej Boženk, Marinca Crnjac, Ana Oblak, Živa Cof, Aleksander Tepić in Gašper Plahutnik.

Vadbo je spremljal selektor slovenskih reprezentanc za odbojko na mivki, Jasmin Čuturić, v Čatežu sta bili tudi mladi reprezentantki Tajda Lovšin in Špela Morgan, ki sta se z udeleženci pogovorili o svoji karieri, usklajevanju športnih in šolskih obveznosti, o nastopanju na tekmovanjih in zastopanju Slovenije na evropskih in svetovnih prvenstvih. Udeleženci so se spoznali še z državnim prvakom v odbojki na mivki, Danijelom Pokeršnikom, ki jim je predstavil delo na treningih ter svoj način telesne in psihološke priprave, odvodil pa je tudi enega od treningov.

Poleg dopoldanskega in popoldanskega treninga so imeli udeleženci vsak dan dvakrat možnost za plavanje in uživanje v termalnih bazenih, vsak večer so bile organizirane družabne aktivnosti (predstavitveni večer, ples, pantomima, predavanje o športni prehrani).

Vsi udeleženci so prejeli ekskluziven dres slovenskih reprezentanc v odbojki na mivki in spominsko majico, mednje pa smo podelili tudi 10 odbojkarskih žog.

Dogajanju na poletnem kampu je bilo ves čas moč slediti na Facebook strani Odbojkarske zveze Slovenije: https://www.facebook.com/odbojkarskazveza, o kampu OZS pa je v osrednjih poročilih poročala tudi Televizija Slovenija.

Utrinki s kampa 2017
Prijave 2018