Odbojkarska zveza Slovenije
Untitled Document

POLETNI ODBOJKARSKI KAMP

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) se je v začetku leta 2017 odločila, da bo sledila smernicam, ki jih na področju odbojke na mivki narekujejo evropske države, ki v zadnjih letih v tej športni panogi beležijo največje uspehe. V sklopu aktivnosti, usmerjenih v razvoj odbojke na mivki pri nas je OZS, poleg kar štirinajstih turnirjev za državno prvenstvo v petih starostnih kategorijah in srednjeevropskih prvenstev v štirih starostnih kategorijah (v Čatežu, Murski Soboti in Portorožu), organizirala tudi prvi uradni poletni kamp odbojke na mivki.

VIDEO UTRINKI KAMPA 2019 in VIDEO UTRINKI KAMPA 2020

Kamp se je odvijal v Termah Čatež, na novih igriščih tamkajšnjega turističnega kompleksa. V sklopu šestdnevnega kampa je bilo na treh igriščih izvedenih kar 19 treningov in celodnevni turnir. Treninge, ki so potekali na najvišji ravni, so vodili najboljši slovenski trenerji, nekdanji in sedanji reprezentanti in vrhunski igralci odbojke na mivki, s pedagoško izobrazbo in bogatimi izkušnjami. 

Poleg dopoldanskega in popoldanskega treninga so imeli udeleženci vsak dan dvakrat možnost za plavanje in uživanje v termalnih bazenih, vsak večer so bile organizirane družabne aktivnosti (predstavitveni večer, ples, pantomima, predavanje o športni prehrani).

V naslednjih letih smo kamp izvedli še trikrat, nazadnje leta 2020, ko je potekala njegova še četrta izvedba. Kampa se udeležujejo otroci iz vse Slovenije, zanimanje zanj pa je tako veliko, da organizatorji prijave vselej predčasno zaprejo. 

"V Čatež sem prišla že drugič in prišla bom tudi naslednje leto. Tukaj zelo uživam, ker se imamo fino. Veliko treniramo, uživamo v bazenih, trenerji so zelo prijazni in veliko se naučimo. Lani sem bila na kampu sama, letos sem pripeljala še soigralke iz kluba in sestrično. Res je bilo super." - Naja, 12 let

"Na kamp sem prišel prvič in mi ni žal, ker je vse zelo v redu. Imeli smo se zelo dobro, še posebej pa so mi bili všeč trenerji, ki so se veliko ukvarjali z nami. Všeč mi je, ker gremo vsak dan dvakrat v bazene in celo na tobogane. Včasih nam je bilo malo vroče, ampak smo vse nadoknadili s sladoledom." - Jaka, 11 let