Odbojkarska zveza Slovenije
Untitled Document

CEV SCHOOL PROJECT

 

Odbojkarska zveza Slovenije v projektu CEV School Volleyball Project »Play Volleyball, Grow with it« uspešno sodeluje že peto leto. Skupaj z odbojkarskimi društvi in klubi smo odbojkarsko opremo zagotovili že 131 slovenskim osnovnim šolam in še sedmim klubskim odbojkarskim šolam, ki izvajajo promocijske aktivnosti in dogodke. Skupaj smo razdelili že več kot 1250 otroških žog Mikasa in več kot 250 mrež oz. mrežnih trakov.

Obenem OZS vsako leto izpelje tudi vsaj dva odbojkarska festivala za otroke, tako da projekt v Sloveniji predstavlja povezavo med odbojkarskimi klubi in osnovnimi šolami, v katerih klubih delujejo ali pa si sodelovanje šele želijo vzpostaviti in tako odbojko pripeljati v nove sredine.

Od leta 2020 naprej imajo slovenski trenerji možnost, da se skozi CEV School Volleyball brezplačno izobražujejo na spletnih delavnicah in predavanjih. Na evropskih trenerskih konvencijah 2019 in 2021 v Kranjski Gori ter 2022 v Skopju je skupno sodelovalo že 15 slovenskih trenerjev.

CEV bo s svojimi partnericami v projektu, Albanijo, Azerbajdžanom, Armenijo, BiH, Belorusijo, Bolgarijo, Ciprom, Črno Goro, Dansko, Estonijo, Ferskimi otoki, Finsko, Grenlandijo, Hrvaško, Irsko, Islandijo, Kosovim, Luksemburgom, Malto, Severno Makedonijo, Moldavijo, Severno Irsko, Slovaško, Slovenijo in Škotsko, zdaj izvedla nov štiriletni projektni cikel ter ob tem pogodbo do leta 2026 podaljšala tudi z OZS, ki je z dobrim delom še povečala svoje kvote pri količini opreme.

Spletna stran projekta: https://igramodbojko.si/
Več o projektu: https://inside.cev.eu/development/projects/cev-school-project/ 

CEV School Project Slovenija: https://inside.cev.eu/development/projects/cev-school-project/slo-school-project/ 

OBVESTILO o fotografiranju in snemanju