Odbojkarska zveza Slovenije
 
Volleyball World

USPEŠEN ZAČETEK POTI PROTI PARIZU

Slovenski odbojkarji so z odliko začeli kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah prihodnje poletje v Parizu. V uvodnem krogu skupine B so v Tokiu s 3:0 (20, 18, 21) odpravili Tunizijo.

Preberi več
CEV

ZAČETEK LOVA OLIMPIJSKIH SANJ

V noči iz petka na soboto bo slovenska moška odbojkarska reprezentanca v Tokiu začela nastope na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre. V uvodnem krogu se bo v dvorani Yoyogi ob 3.00 po slovenskem času srečala s Tunizijo.

Preberi več
OZS

SLOVENCI V TOKIU ŽE ZAVIHALI ROKAVE

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v pričakovanju začetka kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu. Od začetka tedna se izbrana vrsta že mudi v japonski prestolnici, kjer jo preko vikenda čaka začetek lova na olimpijske sanje.

Preberi več
OZS/Kolektiff Images

ZNAN RAZPORED OLIMPIJSKIH KVALIFIKACIJ

Mednarodna odbojkarska zveza je objavila razpored kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah. Slovenke uvodoma proti gostiteljicam Poljakinjam, Slovencem bo pripadla otvoritvena tekma, na kateri se bodo v Tokiu srečali s Tunizijo.

Preberi več
FIVB

ZNAN SISTEM KVALIFIKACIJ ZA PARIZ 2024

Svetovna odbojkarska zveza je sporočila, kakšen bo sistem kvalifikacij za odbojko in odbojko na mivki za uvrstitev na olimpijske igre v Parizu. Za olimpijsko vozovnico se bodo potegovali tudi slovenski odbojkarji in odbojkarice.

Preberi več
CEV

SLOVENCI OSTALI BREZ NASTOPA V TOKIU

Slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki ne bodo nastopili na olimpijskih igrah v Tokiu. V finalu kvalifikacij, ki jih gosti Haag, je bila tako za moško kot za žensko reprezentanco Slovenije usodna izbrana vrsta Avstrije.

Preberi več
CEV

ODBOJKARJI NA MIVKI ODPOTOVALI V HAAG

Slovenska izbrana vrsta v odbojki na mivki je danes odpotovala v Haag, kjer se bo jutri začel finale kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu. Na Nizozemskem se bo v boj za preostalo vozovnico za Japonsko podalo po 16 reprezentanc v ženski in moški konkurenci.

Preberi več
CEV

V BOJU ZA TOKIO NAJPREJ PROTI AVSTRIJI

Na Nizozemskem je potekal žreb finala kvalifikacij za olimpijske igre v odbojki na mivki, ki bodo v Haagu potekale od 23. do 26. junija. V boj za olimpijsko vozovnico se bo podalo 32 reprezentanc, tudi slovenska.

Preberi več
CEV

TRETJE MESTO ZA MOŠKO REPREZENTANCO V TURČIJI

Odbojkarji na mivki so v Izmirju v Turčiji uspešno zaključili nastope na turnirju 2. kroga kvalifikacij za olimpijske igre. Zadnji dan tekmovanja je moška reprezentanca zmagala na dvoboju za tretje mesto. Že včeraj je 5. mesto osvojila ženska izbrana vrsta.

Preberi več
OZS

ODBOJKARJI NA MIVKI NAPREDOVALI V TRETJI KROG

Slovenski odbojkarji na mivki so napredovali v tretji krog kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. V dopoldanskih obračunih v Izmirju so si fantje zagotovili nastop v polfinalu, kar pomeni, da so uvrščeni na turnir v Haag, kjer bodo nastopila tudi slovenska dekleta.

Preberi več