Odbojkarska zveza Slovenije
 
Aleš Oblak

REPREZENTANCI OPRAVILI NOV CIKEL PRIPRAV

Minuli vikend so se nadaljevale priprave mladih slovenskih odbojkarskih reprezentanc. Izbrana vrsta deklet do 17 let se še naprej intenzivno pripravlja na bližajoče se oktobrsko evropsko prvenstvo, najmlajše odbojkarice s širšega spiska pa so se znova dokazovale selektorki.

Preberi več
Aleš Oblak

ZA ODBOJKARJI SEDE USPEšNE PRIPRAVE

Slovenska moška reprezentanca v odbojki sede je zaključila priprave v Novi Gorici, kjer je opravila vrsto treningov pred bližajočimi se kvalifikacijami za evropsko prvenstvo na Hrvaškem. Pripravam so se priključila tudi dekleta.

Preberi več
Aleš Oblak

EVA MORI ODSLEJ ZA TURšKI ILLER BANKASI

Slovenska reprezentantka Eva Mori se seli v Turčijo. Potem, ko je lansko sezono uspešno igrala v vrstah poljskega prvoligaša LKS Commercecon Lodža in prvenstvo zaključila kot najboljša podajalka, se bo v turškem prvenstvu preizkusila v dresu Ilbanka.

Preberi več
Aleš Oblak

PRVI KROG NAPOVEDAL IZENAčENO PRVENSTVO

V petek se je s tekmama med odbojkaricami SIP Šempetra in Calcit Volleya ter Gen-i Volleya in ATK Grosuplja začela Sportklub prva odbojkarska liga za sezono 2020/21. Že prve tekme v ženski in moški konkurenci napovedujejo izenačeno prvenstvo in napet boj za državna naslova.

Preberi več
CEV

MLADI SLOVENCI V IZMIRJU DO VISOKEGA 5. MESTA

Slovenski odbojkarji na mivki Asja Šen in Ira Kadunc, Žan Zajc in Rok Bračko ter Miha Okorn in Luka Marovt so zelo dobro nastopili na evropskem prvenstvu do 18 let v Izmirju. Vse tri dvojice so v konkurenci 64 ekip iz 27 držav tekmovanje zaključile v četrtfinalu, na 5. mestu.

Preberi več
CEV

TUDI TINA GRUDINA NA MADžARSKEM

Slovenska reprezentančna srednja blokerka Tina Grudina bo kariero na tujem nadaljevala na Madžarskem, kjer bo vsaj eno sezono igrala za prvoligaša Bekescsabai Röplabda. V lanski sezoni je 25-letna Primorka pustila dober pečat v romunskem prvenstvu, v vrstah Stiinte Bacau.

Preberi več
Aleš Oblak

NAJDIčEVA Z NYIREGYHAZO PO OBE LOVORIKI

Slovenska odbojkarska reprezentantka Sara Najdič bo kariero nadaljevala na Madžarskem. Potem, ko se je lani prvič podala na tuje in branila barve romunskega prvoligaša Medgidie, se bo v letošnji sezoni dokazovala v madžarski Fatum Nyiregyhazi, s katero ima visoke cilje.

Preberi več
OZS

SLOVENCI JUTRI ZAčENJAJO Z NASTOPI NA EP

Slovenska reprezentanca v odbojki na mivki bo jutri v Izmirju začela z nastopi na evropskem prvenstvu do 18 let. V Turčijo so odpotovali trije slovenski pari, Asja Šen in Ira Kadunc, Miha Okorn in Luka Marovt ter Žan Zajc in Rok Bračko.

Preberi več
Aleš Oblak

PO PREMORU VESELJE PRED ZAčETKOM SEZONE

Najboljši odbojkarski klubi v ženski konkurenci so pred začetkom nove Sportklub prve odbojkarske lige, ki že v uvodu prinaša derbi med branilkami naslova, odbojkaricami Calcit Volleyja in SIP Šempetrom, na virtualni novinarski konferenci predstavili svoja pričakovanja.

Preberi več
OZS

KLUBI PRIčAKUJEJO NAPETO IN IZENAčENO SEZONO

Odbojkarsko prvenstvo se bo začelo že to soboto, 19. septembra, ko se bo osem najboljših ekip podalo v boj za letošnji naslov slovenskih prvakov. Derbi uvodnega kroga bosta v ponedeljek igrala aktualni prvak, ACH Volley Ljubljana in Merkur Maribor.

Preberi več