Odbojkarska zveza Slovenije
 
FIVB

FIVB OBJAVILA NOV REPREZENTANčNI KOLEDAR

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je objavila koledar tekmovanj za obdobje od leta 2025 do 2028, v katerega so že vpisani vsi datumi svetovnih in evropskih prvenstev pa tudi lige narodov.

Preberi več
Aleš Oblak

SILLAH OD LETA 2025 ZA SLOVENIJO

Gambijska odbojkarica Fatoumatta Sillah bo odslej lahko igrala za slovensko izbrano vrsto. Mednarodna odbojkarska zveza je po številnih zapletih vendarle odobrila njen prestop, 21-letnico pa bomo v slovenskem dresu lahko prvič spremljali po 12. juniju 2025.

Preberi več
ParaVolley Europe

SLOVENKE NA VISOKEM DRUGEM MESTU

Evropska zveza za paraodbojko (PVE) je objavila najnovejše lestvice. Na njih je zelo visoko uvrščena naša ženska izbrana vrsta, ki zaseda drugo mesto, moška reprezentanca pa je na prav tako visokem desetem mestu.

Preberi več
Aleš Oblak

KöK, URNAUT IN ŠTERN V DOBRI FORMI

Slovenski odbojkarski reprezentanti so pretekli teden znova nastopali v tujih prvenstvih. V Evropi Slovenci, z izjemo Tončka Šterna, niso bili razpoloženi kot običajno, sta pa zato v daljni Aziji spet odlično igrala Matej Kök in Tine Urnaut.

Preberi več
Aleš Oblak

MIRTA VELIKONJA GRBAC V ROMUNIJI Z ODLIKO

Slovenski reprezentanti so se v preteklih sedmih dneh znova zelo izkazali v tujih prvenstvih. Tine Urnaut je na drugi tekmi proti Tokyo Great Bears dosegel 31 točk, Lorena Lorber Fijok jih je v Grčiji prispevala 17, odlična pa je bila tudi Mirta Velikonja Grbac v dresu Lugoja.

Preberi več
OZS

MATEJ KöK V JUžNI KOREJI DOSEGEL 49 TOčK

Za slovenskimi reprezentanti je naporen teden nastopov v tujih prvenstvih, saj so marsikje odigrali po dva kroga državnega prvenstva. V Južni Koreji je z 49 točkami izstopal Matej Kök, na Japonskem jih je 20 dosegel Tine Urnaut, Rok Možič pa 19 v Italiji.

Preberi več
World ParaVolley

ODBOJKARICE SEDE IZ EGIPTA S 6. MESTOM

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je na svetovnem pokalu v Egiptu zasedla končno šesto mesto. V tekmi za 5. mesto so bile boljše Ukrajinke s 3:0 (20, 21, 21).

Preberi več
Aleš Oblak

ROK MOžIč BLESTEL S 30 TOčKAMI

Slovenski reprezentanti so pretekli teden in vikend znova uspešno nastopali v tujih prvenstvih. S 30 točkami se je na gostovanju na Siciliji izkazal Rok Možič, 21 jih je v Južni Koreji dosegel Matej Kök, Eva Zatković in Lorena Lorber Fijok pa sta jih dosegli po 17.

Preberi več
ParaVolley Europe

SLOVENKE V EGIPT PO VOZOVNICO ZA POI

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je odpotovala v Kairo, kjer jo v nedeljo čaka uvodna tekma svetovnega pokala. Naša dekleta bodo v Egiptu lovila tudi vozovnico za nastop na paralimpijskih igrah v Parizu.

Preberi več
VolleyballWorld

NA PARKETU PRVIč TUDI PLANINščEVA

Slovenski reprezentanti in reprezentantke so minuli konec tedna odigrali nove prvenstvene obračune. S 26 doseženimi točkami je tokrat navdušila Eva Zatković, na parketu pa smo prvič v novi sezoni lahko sledili tudi predstavi Saše Planinšec.

Preberi več