Odbojkarska zveza Slovenije
 
Aleš Oblak

ROPRET V PRIHODNJI SEZONI ZA RZESZOW

Slovenski odbojkar Gregor Ropret v italijanskem velikanu Sir Susa Vim Perugia ostaja le še do konca te sezone. V prihodnji bo namreč oblekel dres poljskega prvoligaša Asseco Resovia Rszeszow, za katerega že igra njegov reprezentančni soigralec Klemen Čebulj.

Preberi več
Marko Vanovšek

KVALIFIKACIJE ZA EP DO 20 LET BODO V LITVI

Slovenska ženska mladinska reprezentanca se bo za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bosta avgusta skupaj gostili Bolgarija in Irska, potegovala na turnirju v Kaunasu, kjer bodo ob naši izbrani vrsti igrale še Litva, Črna Gora in Češka.

Preberi več
Aleš Oblak/CEV

MOŽIČ IN ZATKOVIĆ BLESTELA V ITALIJI

Odbojkarji in odbojkarice so bili v preteklem tednu znova zelo dejavni v tujih prvenstvih. V Italiji sta se izkazala Rok Možič in Eva Zatković, Gregor Ropret pa se je veselil pokalnega naslova. Odlična sta bila tudi Žiga in Tonček Štern.

Preberi več
Aleš Oblak

MIJA ŠIFTAR NAJKORISTNEJŠA IGRALKA TEKME

Tretji januarski vikend v letu 2024 je znova prinesel dobre nastope slovenskih reprezentantk in reprezentantov v tujini. V Franciji je blestela Mija Šiftar, ki je bila na srečanju Mulhousa in Cannesa izbrana za najkoristnejšo igralko tekme. Dosegla je 18 točk.

Preberi več
VolleyballWorld

ZNAN JE RAZPORED ELITNE LIGE NARODOV

Z Mednarodne odbojkarske zveze so sporočili, da je znan razpored tekmovanj za elitno ligo narodov, ki se bo z ženskimi obračuni začela 14. maja v Turčiji in Braziliji, moški pa se bodo med seboj prvič pomerili 21. maja, prav tako v Antalyji in Rio de Janeiru.

Preberi več
CEV

SLOVENKE BO VODIL ALESSANDRO OREFICE

Slovenska ženska reprezentanca ima novega selektorja. Na slovensko klop bo sedel Alessandro Orefice. Italijanski strokovnjak, ki hkrati vodi tudi trenutno eno najboljših francoskih ekip, Levallois Paris Saint-Cloud, je z Odbojkarsko zvezo Slovenije sklenil dveletno pogodbo.

Preberi več
Kacper Kirklewski

BONITTA NI VEČ SELEKTOR ŽENSKE IZBRANE VRSTE

Marco Bonitta ne bo več vodil slovenske ženske izbrane vrste. Vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije in italijanski odbojkarski strokovnjak sta se dogovorila, da pogodbe, ki se je iztekla s koncem sezone 2023, ne bosta podaljšala. Kdo bo novi selektor, bo znano v kratkem.

Preberi več
Aleš Oblak/CEV

SLOVENCI V TUJINI ZNOVA RAZPOLOŽENI

Pretekli teden je spet prinesel zanimive tekme v tujih prvenstvih, v katerih so pomembno vlogo odigrali tudi slovenski odbojkarski reprezentanti.V Evropi so odlično igrali Mija Šiftar, Eva Zatković, Tonček Štern, Klemen Čebulj in Rok Možič, v Aziji pa tradicionalno Kök in Urnaut.

Preberi več
OZS

SLOVENSKI ODBOJKARJI V ZADRU DO ZLATA

Slovenska reprezentanca do 18 let je v velikem finalu srednjeevropskega prvenstva v Zadru po hudem boju s 3:2 (-18, -22, 21, 16, 12) premagala Češko in osvojila zlato odličje, poleg tega pa so si naši fantje zagotovili nastop na julijskem evropskem prvenstvu v Bolgariji.

Preberi več
Marko Vanovšek

SLOVENKE V MARIBORU SREBRNE, SLOVENCEM FINALE

Slovenska ženska izbrana vrsta do 18 let je po porazu z 1:3 (18, -18, -23, -17) s Hrvaško v velikem finalu srednjeevropskega prvenstva v Mariboru osvojila srebro. Naši fantje so si v Zadru z zmago s 3:2 (-28, -22, 15, 18, 13) nad Izraelci priigrali finale.

Preberi več