Odbojkarska zveza Slovenije
 
HOS

MLADE SLOVENKE POTUJEJO NA EUROVOLLEY

Slovenska ženska izbrana vrsta do 17 let si je v Zadru, kjer je potekal 1. krog kvalifikacij, priigrala uvrstitev na julijsko evropsko prvenstvo na Češkem in naslov srednjeevropskih prvakinj. Naša dekleta so bila v velikem finalu z 2:3 boljša od Hrvatic.

Preberi več
Draš Sport

SLOVENCI BODO IGRALI NA EUROVOLLEYJU

Slovenska moška reprezentanca do 18 let se je uvrstila na evropsko prvenstvo, ki ga bo julija gostila Gruzija. Varovanci Iztoka Kšele so v velikem finalu prvega kroga kvalifikacij s 3:1 premagali Avstrijo in bodo v Tbilisiju branili zlato odličje.

Preberi več
MEVZA

MLADI ODBOJKARJI PO VOZOVNICO ZA EP

Slovenski reprezentanci fantov do 18 let in deklet do 17 let bosta med 6. in 9. januarjem nastopili v 1. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Varovanci Iztoka Kšele se bodo na EuroVolley skušali prebiti pred domačimi navijači, naše odbojkarice pa potujejo v Zadar.

Preberi več
FIVB, Aleš Oblak

FIVB OBJAVILA NOVE LESTVICE

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je objavila najnovejše lestvice. Na njih se slovenska moška reprezentanca nahaja na visokem 8. mestu, ženska izbrana vrsta pa je na 29. mestu. Vidno so v razvrstitvi napredovale tudi mlade slovenske reprezentance.

Preberi več
MEVZA

MLADI SLOVENCI DO DVEH ZLATIH ODLIčIJ

V Mariboru se je zaključilo srednjeevropsko prvenstvo za odbojkarice do 19 let in odbojkarje do 20 let, na katerem sta se zlatega odličja veselili obe slovenski reprezentanci. Dekleta so v velikem finalu s 3:0 premagala Avstrijke, fantje so bili od Avstrijcev boljši s 3:1.

Preberi več
ŠC Draš

OBE SLOVENSKI REPREZENTANCI V FINALU

V Mariboru smo spremljali drugi dan srednjeevropskega prvenstva za odbojkarice do 19 let in odbojkarje do 20 let. Slovenski izbrani vrsti deklet in fantov sta se uvrstili v veliki finale in se bosta jutri borili za zlato odličje.

Preberi več
CEV

ZA MLADIMI ODBOJKARJI PRVI DAN PRVENSTVA

V Mariboru se je zaključil prvi dan srednjeevropskega prvenstva za odbojkarice do 19 let in odbojkarje do 20 let, na katerem se med seboj merijo izbrane vrste Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije.

Preberi več
Aleš Oblak

ROK MOžIč NAJBOLJ OBETAVEN šPORTNIK 2021

Slovenski odbojkarski reprezentant Rok Možič je po mnenju slovenskih športnih novinarjev najbolj obetavna športna osebnost leta 2021. Slovenska odbojkarska reprezentanca, ki se je z evropskega prvenstva na Poljskem vrnila s srebrom, je na glasovanju osvojila 2. mesto.

Preberi več
Aleš Oblak

SLOVENKE DOBILE TEKMICE V EVROPSKI LIGI

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo v srebrni evropski ligi, ki se bo začela 25. maja, igrala proti Luksemburgu, Švedski, Portugalski in Estoniji. Cilj naših odbojkaric je preboj v elitno zlato evropsko ligo, v katero se bodo uvrstile le zmagovalke.

Preberi več
FIVB

SLOVENCI BODO LIGO NARODOV ZAčELI V BRAZILIJI

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo tudi v sezoni 2022 igrala v elitni Ligi narodov, v kateri je letos nastopila prvič in osvojila visoko 4. mesto. Naši fantje bodo najprej odpotovali v Brazilijo, sledili bodo obračuni na Filipinih, tretji turnir bo gostila Rusija.

Preberi več