Odbojkarska zveza Slovenije
 
Aleš Oblak

REPREZENTANCI OPRAVILI NOV CIKEL PRIPRAV

Minuli vikend so se nadaljevale priprave mladih slovenskih odbojkarskih reprezentanc. Izbrana vrsta deklet do 17 let se še naprej intenzivno pripravlja na bližajoče se oktobrsko evropsko prvenstvo, najmlajše odbojkarice s širšega spiska pa so se znova dokazovale selektorki.

Preberi več
Aleš Oblak

EVA MORI ODSLEJ ZA TURšKI ILLER BANKASI

Slovenska reprezentantka Eva Mori se seli v Turčijo. Potem, ko je lansko sezono uspešno igrala v vrstah poljskega prvoligaša LKS Commercecon Lodža in prvenstvo zaključila kot najboljša podajalka, se bo v turškem prvenstvu preizkusila v dresu Ilbanka.

Preberi več
CEV

TUDI TINA GRUDINA NA MADžARSKEM

Slovenska reprezentančna srednja blokerka Tina Grudina bo kariero na tujem nadaljevala na Madžarskem, kjer bo vsaj eno sezono igrala za prvoligaša Bekescsabai Röplabda. V lanski sezoni je 25-letna Primorka pustila dober pečat v romunskem prvenstvu, v vrstah Stiinte Bacau.

Preberi več
Aleš Oblak

NAJDIčEVA Z NYIREGYHAZO PO OBE LOVORIKI

Slovenska odbojkarska reprezentantka Sara Najdič bo kariero nadaljevala na Madžarskem. Potem, ko se je lani prvič podala na tuje in branila barve romunskega prvoligaša Medgidie, se bo v letošnji sezoni dokazovala v madžarski Fatum Nyiregyhazi, s katero ima visoke cilje.

Preberi več
Aleš Oblak

ŠčUKA V CARIGRADU ZA ZDAJ ZELO ZADOVOLJNA

Slovenska odbojkarska reprezentantka Lana Ščuka ima za seboj prvi uradni tekmi na turških tleh. Minuli vikend je s prvoligašem Yesilyurtom, h kateremu je iz italijanskega Pomija Casalmaggiore prestopila pred letošnjo sezono, nastopila v pokalnem tekmovanju.

Preberi več
CEV

ČEBULJ SEZONO ZAčENJA S SUPERPOKALOM

Slovenski reprezentant Klemen Čebulj jutri začenja sezono na Poljskem, kamor se je preselil iz italijanskega Trenta oziroma tamkajšnjega prvoligaša Trentina. Z Asseco Resovio iz Rzeszowa si bo skušal priigrati prvo lovoriko v letošnji sezoni.

Preberi več
Viljem Klanjšček

SLOVENKE NA EP DO 17 LET DOBILE TEKMICE

Slovenska ženska reprezentanca do 17 let bo oktobra nastopila na evropskem prvenstvu, ki ga bo gostila Črna Gora. Današnji žreb na sedežu Evropske odbojkarske zveze (CEV) je našim dekletom namenil nastope v prvi skupini, v kateri bodo igrale skupaj z Italijo, Turčijo, Bolgarijo,

Preberi več
FIVB

ZA UVOD V LIGO NARODOV PONOVITEV FINALA EP

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo uvodno tekmo elitne Lige narodov odigrala 14. maja prihodnje leto, ko se bo na Poljskem pomerila s Srbijo. Na domačem turnirju v Areni Stožice, ki se bo odvijal med 28. in 30. majem, se bodo Slovenci najprej srečali s Kanadčani.

Preberi več
Aleš Oblak

POTOKARJEVA V NEDELJO V GRčIJO

Slovenska odbojkarska reprezentantka Monika Potokar ostaja v Grčiji, kjer jo čaka že peta zaporedna sezona v tamkajšnjem prvenstvu. Potem, ko je lani igrala za povratnika v prvoligaško konkurenco, Panathinaikos, bo tokrat oblekla dresa PAOK-a.

Preberi več
Matic Eržen

ALEN PAJENK PRVIč V FRANCOSKEM PRVENSTVU

Slovenski odbojkarski reprezentant Alen Pajenk bo kariero nadaljeval v francoskem prvenstvu. K tamkajšnjemu prvoligašu Stade Poitevin, ki ima v letošnji sezoni precej visoke cilje, se je naš 34-letni srednji bloker preselil iz poljskega Cerrad Czarni Radoma.

Preberi več