Odbojkarska zveza Slovenije
 
VolleyballWorld

SLOVENCI V TOKIU žE DO DRUGE ZMAGE

Slovenska moška reprezentanca se je na drugi tekmi kvalifikacij za olimpijske igre, ki jih gosti Tokio, veselila druge zmage. Naši fantje so bili s 3:0 (26, 28, 22) boljši od neugodnih Turkov. Na vrsti je dan počitka, naslednji tekmeci Slovencev pa bodo Finci.

Preberi več
klubi

S TEKMOVANJEM ZAčELI TUDI DEčKI IN DEKLICE

Potem, ko smo že spremljali uvodni krog državnega prvenstva za mladince in mladinke, se je s tekmami 1. in 2. kroga kvalifikacij začelo tudi državno prvenstvo starejših dečkov in deklic. V boj za naslov državnih prvakov in prvakinj se je podalo več kot 130 ekip.

Preberi več
klubi

ZA MLADINCI PRVI KROG KVALIFIKACIJ

S tekmami 1. kroga kvalifikacij za mladince in mladinke se je začelo letošnje državno prvenstvo. Že v uvodu v tekmovanje so mladi odbojkarji in odbojkarice prikazali dobre predstave, že 1. oktobra pa se bo prvenstvo nadaljevalo s tekmami 2. kroga.

Preberi več
Kacper Kirklewski

SLOVENKE NAPREDOVALE ZA šTIRI MESTA

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na svetovni jakostni lestvici pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) napredovala na 24. mesto. Ob Slovenkah sta največji skok v razvrstitvi zabeležila še Portoriko in Dominikanska republika.

Preberi več
Alen Hadžić

SLOVENSKI PRVAKI PREDSTAVILI NAčRTE

Aktualni državni in pokalni prvaki, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so na današnji novinarski konferenci pred začetkom sezone predstavili ekipo in razkrili načrte ter cilje v naslednji odbojkarski sezoni.

Preberi več
Piotr Sumara/Polska Siatkowka

SLOVENKE KVALIFIKACIJE ZAKLJUčILE Z ZMAGO

Slovenske odbojkarice so kvalifikacije za olimpijske igre zaključile s prepričljivo zmago s 3:0 (13, 20, 23) nad Južno Korejo in šestim mestom v skupini C, obenem pa tudi s pomembnimi novimi točkami na svetovni lestvici.

Preberi več
OZS

ODBOJKARJI ZAKLJUčUJEJO PRIPRAVE V DOMOVINI

Moška reprezentanca je v soboto dopoldne v Ljubljani opravila še zadnji trening pred odhodom na Japonsko. Tam jo prihodnji vikend čaka začetek kvalifikacijskega turnirja za nastop na olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu.

Preberi več
Kacper Kirklewski/Piotr Sumara/Polska Siatkowka

SLOVENSKE ODBOJKARICE DO ZGODOVINSKE ZMAGE

Slovenske odbojkarice so si v kvalifikacijah za olimpijske igre priigrale prvo, zgodovinsko, zmago! V Lodžu na Poljskem so po hudem boju s 3:2 (17, -19, -24, 18, 11) slavile nad Kolumbijo. Zadnjo tekmo kvalifikacij bodo naša dekleta igrala v nedeljo proti Južni Koreji.

Preberi več
VolleyballWorld

SLOVENSKE ODBOJKARICE NISO BILE KOS TAJKAM

Slovenske odbojkarice so morale na peti tekmi kvalifikacij za olimpijske igre v Lodžu priznati premoč trinajsti reprezentanci sveta Tajski. Tekmice so bile boljše s 3:0 (21, 23, 18). Nov obračun naša dekleta čaka v soboto proti Kolumbiji.

Preberi več
OKS-ZŠZ

NAšIM ODBOJKARICAM NA KRETI ZLATO

Grška Kreta je med 9. in 16. septembrom gostila tretjo različico sredozemskih iger na plaži, na katerih so si slovenske paraodbojkarice Tija Vrhovnik, Barbara Kocmur in Lena Gabršček priigrale zlato odličje. Matjaž Majdič, Jaša Bartelj in Jordan Jakin so bili peti.

Preberi več