Odbojkarska zveza Slovenije
 
FIVB/Aleš Oblak

ODBOJKARJI OSTAJAJO 12., DEKLETA NA 30. MESTU

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je objavila novi lestvici. Slovenski odbojkarji še naprej ostajajo na visokem 12. mestu, Slovenke so ohranile 30. mesto.

Preberi več
CEV

ALEN ŠKET ZNOVA V TURšKEM PRVENSTVU

Slovenski reprezentant Alen Šket se vrača v Turčijo, svojo kariero bo nadaljeval pri tamkajšnjem prvoligašu, moštvu Afyon Belediye Yüntaş. 32-letni sprejemalec, ki je letošnjo sezono izpustil zaradi poškodbe kolena, je v Turčiji že igral za Fenerbahče in Halkbank iz Ankare.

Preberi več
Urad predsednika

BORUT PAHOR ODLIKOVAL ODBOJKARJE

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je moški odbojkarski reprezentanci Slovenije podelil državno odlikovanje, ki so ga evropski podprvaki prejeli za navdihujoče športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču in krepitev nacionalnega ponosa.

Preberi več
Aleš Oblak

TONčEK ŠTERN NAZAJ V NAJMOčNEJšO LIGO

Slovenski reprezentant Tonček Štern bo kariero nadaljeval v najmočnejši odbojkarji ligi, italijanski A1. Štiriindvajsetletni korektor bo v prihajajoči sezoni branil barve moštva Kioene Padova, v Italiji pa se bo tako pridružil Janu Kozamerniku in Janiju Kovačiču.

Preberi več
Matic Eržen

ŠTERN NAZAJ V GRčIJO PO NASLOV PRVAKA

Slovenski reprezentant Žiga Štern se vrača v Grčijo. Tamkajšnja zveza se je namreč odločila, da bo nadaljevala s prvenstvom, v okviru katerega se bodo najboljši klubi pomerili za naslov. Ob Belorusiji, Portoriku in Tajski je Grčija četrta država, ki bo prvenstvo nadaljevala.

Preberi več
Matic Eržen

UNSCRIPTED Z JANOM KOZAMERNIKOM

Slovenski reprezentant Jan Kozamernik je bil v seriji Unscripted gost Evropske odbojkarske zveze. Med drugim je spregovoril o tem, kako preživlja dneve brez odbojke in se spomnil na septembrsko evropsko prvenstvo.

Preberi več
Matic Eržen

DEJAN VINčIć ODSLEJ ZA FRIEDRICHSHAFEN

Podajalec slovenske odbojkarske izbrane vrste Dejan Vinčić bo kariero nadaljeval v Nemčiji. Po treh letih v dresu poljskega Cerrad Czarni Radoma se seli v sloviti Friedrichshafen.

Preberi več
Matic Eržen

ALEN PAJENK V ODDAJI LATE NIGHT SHOW

Slovenski reprezentančni srednji bloker Alen Pajenk je bil gost v pogovorni oddaji Late night show z Rokom. Alen in Rok sta spregovorila v 47. minuti oddaje.

Preberi več
Aleš Oblak/Matic Eržen

V STOžICAH PROTI RUSIJI, FRANCIJI IN KANADI

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je določila končne termine elitne Lige narodov, ki jo bo 16 najboljših svetovnih reprezentanc igralo med 14. majem in 27. junijem prihodnje leto. V Areni Stožice bomo od 28. do 30. maja spremljali obračune Slovenije, Rusije, Francije in Kanade.

Preberi več
CEV

LIGA NARODOV BO V SLOVENIJI GOSTOVALA MAJA

Svetovna odbojkarska zveza (FIVB) je sporočila, da se bo elitna Liga narodov, ki bi jo pri nas morali spremljati junija, a je bila zaradi pandemije koronavirusa odpovedana, začela v drugem tednu maja prihodnje leto. Slovenski odbojkarji se bodo domačim navijačem v Areni Stožice p

Preberi več