Odbojkarska zveza Slovenije
 
World Para Volley

SLOVENKE S FINSKO ZA čETRTFINALE

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je s 3. mestom v predtekmovalni skupini končala redni del svetovnega prvenstva v odbojki sede v Sarajevu. Naša dekleta se bodo za uvrstitev v četrtfinale v torek pomerila s Finsko.

Preberi več
ParaVolley Slovenia

PRED SLOVENKAMI SVETOVNO PRVENSTVO

V soboto se v Sarajevu začenja svetovno prvenstvo v odbojki sede. Slovenske barve bo zastopala ženska reprezentanca pod vodstvom selektorja Simona Božiča. Naša dekleta v predtekmovanju čakajo obračuni s Kanado, Iranom in ZDA.

Preberi več
Aleš Oblak

DARJA ERžEN ZNOVA V NEMšKEM PRVENSTVU

Slovenska reprezentantka Darja Eržen se vrača v Nemčijo, kjer bo kariero nadaljevala pri tamkajšnjem prvoligašu Schwarz-Weiss Erfurtu. Našo korektorico smo v lanski sezoni lahko spremljali v dresu romunskega podprvaka CSM Targovista.

Preberi več
Aleš Oblak

ZELO DOBER KONEC TEDNA NAšIH REPREZENTANTOV

Slovenski reprezentanti in reprezentantke imajo za seboj zelo uspešen vikend. Z dobrimi predstavami so svojim klubom pomagali do novih prvenstvenih zmag in se izkazali tudi z individualno statistiko.

Preberi več
Aleš Oblak

NA PARKETU PRVIč TUDI URNAUT

Odbojkarska prvenstva v Italiji, na Poljskem, v Nemčiji in Iranu, v katerih igrajo slovenski reprezentanti, so že v polnem teku, prvič pa smo na Japonskem lahko spremljali tudi Tineta Urnauta. Svoja prva nastopa v francoskem prvenstvu sta zabeležili Eva Zatkovič in Mija Šiftar.

Preberi več
Aleš Oblak

ČEBULJ V DRESU RESOVIE V ZELO DOBRI FORMI

Slovenski reprezentanti so minuli vikend zopet igrali prvenstvene tekme, novih zmag so se veselili Klemen Čebulj, Jan Kozamernik, Gregor Ropret, Sašo Štalekar in Mitja Gasparini, na začetek tekmovanja v Grčiji in na Japonskem še čakamo, prav tako kot tudi na prve nastope deklet.

Preberi več
FIVB

MOžIč Z ZMAGO IN ZLATIMA žOGAMA

Slovenski odbojkarji nadaljujejo z nastopi v italijanskem, poljskem in nemškem prvenstvu, v Iranu zmaguje Mitja Gasparini, v Grčiji in na Japonskem pa se tekmovanja še niso začela. Vikend je tokrat minil predvsem v znamenju Roka Možiča, dobitnika dveh zlatih žog.

Preberi več
FIPAV

SLOVENKE NA PRIPRAVAH V ITALIJI

Slovenske odbojkarice bodo med 5. in 11.novembrom v Sarajevu nastopile na svetovnem prvenstvu v odbojki sede. Minuli vikend so naša dekleta opravila pomemben del priprav, ko so se v Milanu na tekmovanje pripravljala skupaj z italijansko izbrano vrsto.

Preberi več
Aleš Oblak

V TUJIH PRVENSTVIH VRSTA REPREZENTANTOV

V evropskih in azijskih odbojkarskih tekmovanjih bomo v sezoni 2022/23 spremljali vrsto slovenskih reprezentantov in reprezentantk, ki se bodo dokazovali na prvenstvenih in pokalnih tekmah pa tudi na obračunih v evropskih pokalih.

Preberi več
CEV

MLADI SLOVENCI BOLJšI TUDI OD SRBOV

Slovenska reprezentanca do 20 let si je na evropskem prvenstvu v Italiji priigrala že drugo zmago. Naši odbojkarji so bili prepričljivo, s 3:0 (18, 22, 11), boljši od Srbije. Jutri jih na prvenstvu čaka prost dan, v sredo pa se bodo pomerili s Poljsko.

Preberi več