Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik - HAOK Mladost 3:2

objavljeno dne: 11.03.2018

Odbojkarice Nove KBM Branika so srednjeevropsko prvenstvo MEVZA zaključile na 3. mestu. V malem finalu so bile s 3:2 (26, -18, -15, 23, 11) boljše od ekipe HAOK Mladost iz Zagreba.

Bekescsaba – Varosi Sportscarnok. 500 gledalcev. Sodnika: Laszlo Adler (HUN), Boško Milić (AUT)

 

Nova KBM Branik: Mlakar 22, Košenina 1, Kaučič 13, Sužnik (L), Bračko, Vovk 3, Najdič , Milosavljević (C) 6, Sobočan 8, Jerala 5, Pintar 15, Blagne 7, Koskelo (L).  Trener: Samo Miklavc

 

HAOK Mladost: Matić (L), Pavičić, Butigan 5, Štimac, Luketić 18, Volmut 9, Pažin, Kulić (C) 18, Šamadan 14, Rajković (L), Lada 1, Jurišič 2, Šaini 5. Trener: Saša Ivanišević

 

Obračun za bronasto odličje so bolje začele Mariborčanke, ki so hitro povedle s 5:2, a so Zagrebčanke ujele priključek in po točki Jerale je bil rezultat na prvem tehničnem odmoru 8:7 za Novo KBM Branik. Tudi v nadaljevanju je bila prednost na strani mariborskih odbojkaric, ki so si do drugega tehničnega odmora, po novi točki Alje Jerale, priigrale vodstvo s 16:14. Po drugem tehničnem odmoru so zagrebške odbojkarice, po zaslugi Antonie Volmut, z delnim izidom 6:1, prevzele vodstvo (20:17). Bankirke so se uspele vrniti ter po napadu Marine Kaučič izenačiti na 22:22, po asu Ane Marije Vovk pa povesti s 23:22. Sledila je dramatična končnica, v kateri je bila sreča na strani Nove KBM Branik, ko je Ela Pintar priigrala prvi set z rezultatom 28:26.

Drugi niz so bolje začele odbojkarice Mladosti, ki so po rezultatu 5:4 uspele pobegniti bankirkam ter po bloku Božane Butigan povesti z 8:5 ob prvem tehničnem odmoru. Zagrebčanke so nadzirale potek dogajanja v drugem nizu, prednost do drugega tehničnega odmora je znašala 6 točk (16:10). Naskoka zagrebške odbojkarice več niso izpustile iz rok in po napaki Sobočanove na servisu je drugi niz, s 25:18, pripadel Mladosti.

Zagrebčanke so nadaljevale z odlično igro tudi v tretjem nizu in na krilih razpoložene Katarine Luketić povedle s 7:2. Hrvatice so vodile že 11:3, a so Maribročanke po zaslugi Blagnetove in Mlakarjeve znižale zaostanek na 11:9. Sledil je odgovor Zagrebčank, ki so do drugega tehničnega odmora po zaslugi Luketičeve vodile 16:11. Mariborčanke se več niso uspele vrniti v tretji set in po bloku Butiganove je tretji niz, s 25:15, pripadel Mladosti.

Začetek 4. niza je bil izenačen, z rahlo prednostjo Branikovk, ki so po to napadu Kaučičeve vodile na prvem tehničnem odmoru 8:7. Do drugega tehničnega odmora se je slika obrnila in Zagrebčanke so z dobro igro v obrambi rezultat obrnile ter po bloku Marcelle Šaini vodile 16:14. Bankirke so uspele rezultat ponovno obrniti v svojo korist in po dveh zaporednih asih Marine Kaučič povesti za tri točke (21:18). Sledila je dramatična končnica v kateri so Zagrebčanke izid poravnale na 23:23, a so odbojkarice Nove KBM Braniku po napadu Mlakarjeve in bloku Pintarjeve dobile 4. niz, s 25:23. O zmagovalcu bo odločil peti set.

Bankirke so odločno krenile v peti set in po zaslugi odličnih servisov kapetanke Milosavljević povedle s 3:0. Prednost so bankirke imele tudi ob menjavi igrišču, in sicer so po točki Blagnetove vodile 8:4. Zagrebčanke so se vrnile in po bloku Šamadanove prednost bankirk prepolovile (12:10), a so bankirke kronale dobro igro v odločilnem nizu in po točki Mlakarjeve dobile peti niz 15:11 in osvojile 3. mesto srednjeevropske lige.  


avtor: PRvolley Branik
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO