Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Baronova in Bulčeva do sedmega mesta

objavljeno dne: 11.03.2018

Slovenski odbojkarici Bernarda Baron in Manica Bulc sta na turnirju evropske serije v odbojki na snegu v Kranjski Gori osvojili končno sedmo mesto. Pri moških so si vse tri slovenske dvojice razdelile 17. mesto.

Na Snežni plaži ob vznožju smučišča Kekec se je v soboto in nedeljo odvijal turnir evropske serije 2018 CEV European Snow Volleyball Tour presented by Sberbank, na katerem je nastopilo 31 dvojic iz kar 15 držav.

 

V moški konkurenci sta se zmage veselila Nemca Jonas Schröder in Paul Becker, drugo mesto je pripadlo Rusoma Ruslanu Bikanovu in Maksimu Hudiakovu, kot tretja sta turnir zaključila Poljaka Michal Matyja in Piotr Janiak.

 

»S Paulom v zadnjem času na snežni podlagi nisva veliko trenirala, za naju je bila to deseta skupna tekma. Zares sva vesela zmage v Kranjski Gori. Z rusko dvojico sva danes že izgubila, nato pa sva se pred finalom odločila, da bova igrala nekoliko drugače, kar se nama je obrestovalo. Tekma je bila napeta, a na koncu se nama je izšlo,« je po zmagi dejal Schröder.

 

Pri ženskah sta si zlato odličje priigrali Turkinji Aleyna Vence in Bugra Eryildiz, za kateri je to že tretja turnirska zmaga v letošnji sezoni. Srebro sta osvojili Avstrijki Elisabeth Klopf in Viktoria Mair, bron Slovakinji Silvia Poszmikova in Romana Jurenkova. »Zelo sva veseli te zmage, že tretje v letošnji sezoni. Veseli sva tudi, da sva imeli možnost nastopiti na turnirju v Kranjski Gori, Slovenija nama je zelo všeč. Veseliva se tudi že nastopa na evropskem prvenstvu, na katerem si želiva osvojiti odličje,« se je uspeha veselila Eryildizova.

 

Med štirimi slovenskimi dvojicami sta se najvišje uvrstili Bernarda Baron in Manica Bulc, ki sta po tesnem porazu z Romunkama Zeynep Koc in Andreeo Gabrielo Savastito osvojili 7. mesto. Romunki sta bili uspešnejši z 12:10 in 11:8. »Glede na to, da je bil to najin prvi skupni nastop, menim da imava še veliko prostora za napredek. Privoščili sva si kar nekaj lastnih napak, pri začetnih udarcih sva bili premalo agresivni. V času do evropskega prvenstva bova te stvari skušali popraviti in nadgraditi in v Avstriji prikazati toliko boljšo igro. Prebili sva led in gremo naprej,« je nastop v Kranjski Gori ocenila Bernarda Baron.

 

Slovenski odbojkarici bosta na sneg znova stopili že čez dva tedna, ko bosta nastopili na prvem evropskem prvenstvu v odbojki na snegu. Med 23. in 25. marcem ga bo gostil Wagrain-Kleinarl. V moški konkurenci bosta slovenske barve zastopala aktualna prvaka Tadej Boženk in Anže Bahč.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO