Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Luka Koper - Ljubljana 3:0

objavljeno dne: 10.03.2018

Odbojkarice Luke Koper so na prvi tekmi zelene skupine 1. DOL na domačem igrišču premagale Ljubljano s 3:0 (21, 18, 21).

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika Gregor Ortl, Jure Vrenko


Luka Koper: Raič, Kušar (L), Isanović 20, Radešič (L), Lucas 12, Đukić 2, Dodič 7, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič 2, Pešič 11, Kaker 7. Trenerja Zdravko Jovič, Leon Žibret.


Ljubljana: Letnik 10, Vlepič 8, Čotar 11, Malešič (L), Torkar (L),Vilfan, Bobič 3, Dolenc, Maček 9, Končina, Flego 2. Trener Oleg Gorbachov.


Koprčanke so takoj prevzele pobudo, ob začetnih udarcih Iman Isanović so naredile razliko petih točk, vendar so Ljubljančanke na 7. točki izenačile, domače so zgrešile več zaporednih sprejemov, tako da so gostje ob prvem tehničnem odmoru vodile za točko. Na dvanajsti sta bili ekipi znova izenačeni, na servis Tine Kaker so domačinke naredile štiri zaporedne točke, ob drugem tehničnem odmoru so vodile 16:12. Trener Ljubljančank je poskusil ustaviti nalet domačink in pri rezultatu 18 : 13 zahteval odmor. Namesto da bi niz zanesljivo pripeljale do konca, so domačinke na račun svojih napak dopustile, da so se jim gostje znova približale na tri točke. Končnica pa je bila spet v domeni domačih, ki so prvi niz dobile s 25:21.


Drugi niz so s prvima dvema točkama odprle domače, nato pa so pobudo prevzele gostje in na prvi tehnični odmor odšle s tremi točkami prednosti. Na 11. so domače izenačile, na drugi tehnični odmor so Ljubljančanke po odličnem varanju podajalke Petre Flego, Koprčanke v ljubljanskem dresu, odšle s točko prednosti. Na servis Jelene  Pešič so domače prevzele vodstvo, niz so prepričljivo zaključile s 25 :18.


Izmenjava točk tudi v tretjem nizu, igro so na domači strani spet krojile napake, ob prvem tehničnem odmoru so imele gostje točko prednosti, na 9. točki sta bili ekipi poravnani, prav tako na 11. Nato so se domače ob servisih Lane Jović odlepile, z asom je nadaljevala Iman Isanović, ob drugem odmoru so vodile 16:12. Tri asi Lare Dodič, vmes še uspešen blok, razlika se je povečala na osem točk. Trener Kopra je dal v končnici  priložnost za igro tudi igralkam s klopi, končni rezultat je bil 25 : 21. Z zmago 3:0 in tremi točkami Koprčanke ostajajo na prvem mestu skupine za obstanek.


avtor: OK Luka Koper
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO