Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V Kranjski Gori bomo spremljali le dekleti

objavljeno dne: 10.03.2018

V Kranjski Gori se je zaključil prvi dan turnirja evropske serije, CEV European Snow Volleyball Tour presented by Sberbank. V moški konkurenci so od Slovencev po eno zmago vknjižili Borut Markovič in Mark Maraž ter Davor Zupančič in Aljaž Juvančič, pri ženskah se je Bernardi Baron in Manici Bulc uspelo uvrstiti med osem najboljših ekip.

Kot prva Slovenca sta na snežno podlago ob vznožju smučišča Kekec stopila Davor Zupančič in Aljaž Juvančič, ki sta bila v uvodnem nastopu prepričljivo, z 11:8 in 11:8, boljša od Belgijcev Van de Wielleja in Masseta. V nadaljevanju sta morala, z 0:2 v nizih, priznati premoč četrtopostavljenima Rusoma Golovinu in Durninu ter Avstrijcema Kattnerju in Seiserju in tako zaključila z nastopi. “Sem sva prišla brez kakšnih pričakovanj, želela sva le uživati v odbojki. Po uvodni zmagi nad belgijskim parom sva najprej naletela na rusko, nato še na avstrijsko dvojico. Obe ekipi sta bolj uigrani od naju, igralci so unovčili svoje izkušnje, nama z Aljažem pa je zmanjkalo tudi malo športne sreče. Ampak ne glede na vse je bil današnji dan fantastičen, tako za naju kot za vse ostale, obiskovalce in tekmovalce,” je po krstnem nastopu med evropsko elito dejal Davor Zupančič.

 

Po odpovedi udeležbe lanskoletnih zmagovalcev Tadeja Boženka in Danijela Pokeršnika sta za najmočnejše slovensko orožje veljala Borut Markovič in Mark Maraž, ki sta turnir na Snežni plaži prav tako začela z zmago, potem ko sta, z 11:7 in 11:6, slavila nad Italijanoma Pighinom in Innocentejem. Sledil je poraz proti drugima nosilcema, Poljakoma Matyji in Janiaku, nato sta bila od naših fantov v repasažu uspešnejša še Nemca Kliche in Richter. “Mislim, da sva kar dobro odigrala vse tri tekme. Pri nasprotnikih se pozna, da so veliko bolj uigrani, medtem ko sva midva skupaj nastopila le na eni tekmi državnega prvenstva v Žireh, pretekli vikend. Lahko rečem, da sva se kar dobro držala. Ni veliko manjkalo pa bi se prebila višje,” je po koncu prvega dne turnirja dejal Mark Maraž.

 

Klemen Mesesnel in Blaž Dolenc sta turnir začela neposredno v drugem krogu, v katerem sta morala, z 0:2, priznati premoč poljski navezi Hasiak-Szymanski. V repasažu sta bila za naša odbojkarja usodna Nemca Schweikart in Loritz (11:5 in 11:8).

 

Edini slovenski predstavnici pri dekletih, Bernarda Baron in Manica Bulc, sta se za uvod pomerili z avstrijsko navezo Klopf in Mair. Prvi niz sta naši odbojkarici dobili z 18:16, nato pa izgubili, s 7:11 in 2:11. Slovenki, ki sta preko repasaža prišli do uvrstitve med najboljših osem parov, bomo lahko v Kranjski Gori spremljali tudi jutri. “Z najinim nastopom sem načeloma zadovoljna. Dobro sva odigrali prvi niz, potem pa se je pokazalo, da še nisva vajeni na to podlago. Še posebno jaz, saj sem danes prvič igrala na snegu. Jutri bova popravili napake in na igrišče stopili z nekaj več samozavesti,” je vtise prvega dne strnila Manica Bulc.

 

Baronova in Bulčeva se bosta za uvrstitev med najboljše štiri pare pomerili z Romunkama Kocovo in Savastito. Srečanje se bo predvidoma začelo ob 9.30 uri.

 


avtor: OZS
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO