Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Maribor - ACH Volley Ljubljana 2:3

objavljeno dne: 08.03.2018

V drugem krogu modre skupine 1.DOL sta se v Mariboru pomerili domačini OK Maribor in še neporažena ekipa prvenstva, ACH Volley Ljubljana. V napeti tekmi, polni lepih potez, so s 3:2 slavili Ljubljančani.

Dvorana Tabor Maribor; gledalcev 250; sodnika: Melavc (Šempeter), Valentar (Ravne na Koroškem).

 

Maribor: Crnjanski 15, Planinšič 1, Mulec 3, Detela 29, Vrabl (L), Mejal, Herman, Križman, Uremovič 8, Kovačič, Virtič, Plesec 24.
 

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić 10, Babkov 23, Kovačič, Purić 2,Pavlović 10, Satler, Pleško,  Brulec 1 , Planinc, Kök 11, Mihajlović 3, Pokeršnik 5, Videčnik 11.

 

V prvem nizu sta ekipi do prvega tehničnega odmora izmenično osvajali točke, nato so si gostje s tremi zaporednimi točkami priigrali prvo občutno prednost 10:7. Domačini so se trudili, da bi se vrnili v igro, vendar je bila prednost ob drugem tehničnem odmoru še vedno dve točki 16:14. Gostje so v zaključku niza samo še stopnjevali svojo igro in povečevali prednost do zaključka niza katerega so končali v svojo korist z rezultatom 25:19.

 

Drugi niz so gostje pričeli še bolje kot uvodnega ter z uspešnimi napadi Đirliča in Köka prišli do vodstva 8:4, vendar so se Mariborčani hitro prebudili in po zaslugi uspešnih napadov Crnjanskega in Plesca prišli do prednosti 16:15, kar je dalo slutiti, da bo zaključek niza še kako napet. Po uspešnih napadih Plesca in Uremoviča so domačini prišli do vodstva 22:20 in z asom Detele se je dalo slutiti, da je zmaga v drugem nizu blizu, a sta zgrešen servis Detele in uspešen napad Köka približala goste na samo točko razlike, vendar uspešen napad Detele in še nato odličen servis Plesca sta botrovala k zmagi domače ekipe 25:22 ter izenačenju v nizih na 1:1.

 

Kot da je izgubljen niz podkuril gostujočo ekipo, ki je tretji niz pričela še bolj silovito ter povedla 4:0 in 8:3. Tudi tokrat so se domačini na krilih Plesca in Crnjanskega vrnili in celo izenačili na 12-ti točki, vendar so jih gostje kar hitro umirili ter si spet priigrali štiri točke naskoka , katero so zadržali in povečali do konca niza ter zmagali z rezultatom 25:19.

 

Četrti niz so bolje pričeli domačini ter povedli 5:2, vendar so gostje vrnili z točko Babkova in štirimi zaporednimi točkami Pokeršnika povedli  7:5 vendar so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo Mariborčani z tremi vezanimi točkami 8:7. Domačini niso popuščali ter z odlično razpoloženim Detelo, ki je samo v tem nizu dosegel osem točk hrabro korakali k morebitni osvojitvi niza, ki bi prinesel že veliko točko. Tudi v nadaljevanju so domačini igrali in na drugem tehničnem odmoru vodili 16:13. Pri vodstvu domačih 22:18 je že kazalo, da bo ta niz v njihovih rokah, vendar so Ljubljančani z blokoma Videčnika in servisom Brulca izid izenačili na 22:22, a so domačini z napadi Crnjanskega in blokom Uremoviča pripeljali niz v svojo korist in kot prva ekipa v tem prvenstvu odvzeli točko Ljubljančanom.

 

Mariborčani so pričeli peti niz kot da so se zadovoljili s točko in gosti so to s pridom izkoristili ter povedli 4:0 in 9:3, domačini so poizkusili še z enim naletom ter se približali na 11:8, vendar je to bilo tudi vse kar jim je uspelo v tem nizu, saj so gosti tekmo mirno privedli do konca ter slavili s 15:10 ter končnih 3:2 v nizih.


avtor: OK Maribor
foto: OK Maribor
 
 
POŠLJI NOVICO