Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Zemljak in Pokeršnik do 17. mesta

objavljeno dne: 22.02.2018

Slovenska odbojkarja na mivki Nejc Zemljak in Danijel Pokeršnik sta zaključila z nastopi na turnirju svetovne serije v Iranu. V boju za uvrstitev med najboljših šestnajst dvojic sta morala z 1:2 (14, -15, -13) priznati premoč Latvijcema Haraldsu Regzi in Kristapsu Smitsu.

Zemljak in Pokeršnik, ki sta na lestvici svetovne serije nabrala že dovolj točk, da jima na turnirju v Iranu ni bilo potrebno igrati kvalifikacij, sta tekmovanje na Kish Islandu začela z obračunom proti Mathiasu Berntsenu in Hendriku Molu. Norvežana sta bila uspešnejša z 21:16 in 21:19.

 

Na drugi tekmi sta se slovenska predstavnika srečala z Irancema Aghamohammadom Salaghom in Abolhamedom Mirzaalijem in se veselila zmage z 21:16 in 24:22. Slednja jima je prinesla drugo mesto v skupini B in uvrstitev v izločilne boje.

 

V obračunu proti Latvijcema Haraldsu Regzi in Kristapsu Smitsu sta Zemljak in Pokeršnik prepričljivo, z 21:14, dobila prvi niz. V drugem nizu sta bila, z 21:15, uspešnejša tekmeca, ki sta bila srečnejša tudi v odločilnem, tretjem nizu. Dobila sta ga namreč na razliko, s 15:13.

 

Slovenska odbojkarja na mivki se tako nista uspela uvrstiti med najboljših šestnajst dvojic, a bosta novo priložnost imela že prihodnji teden, ko bo v Fort Lauderdalu na Floridi potekal prvi letošnji major turnir. Na njem bosta nastopili tudi najboljši slovenski odbojkarici na mivki, Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik.

 

Obe slovenski ekipi bosta turnir začeli v kvalifikacijah, Zemljak in Pokeršnik kot 14. nosilca, Jančarjeva in Kotnikova pa kot 28. nosilki predtekmovanja.

 


avtor: OZS
foto: FIVB
 
 
POŠLJI NOVICO