Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

V A ligah vse manj neznank

objavljeno dne: 20.02.2018

Do konca kadetskega prvenstva v A ligah sta še dva kroga, minuli vikend pa smo spremljali vrsto obračunov, ki so deloma že odločili, katere ekipe se bodo uvrstile v polfinale in se podale v boj za najvišja mesta. Zanimiva srečanja so se sicer odvijala tudi v B ligah.

V A ligi deklet na vzhodu sta do konca tega dela tekmovanja na sporedu še dva kroga, za zdaj pa je že znano, da bomo odbojkarice Nove KBM Branik I in SIP Šempetra, obe ekipi sta še brez poraza, spremljali v boju za najvišja mesta v letošnjem prvenstvu. V skupini A se bodo za drugo mesto, ki vodi med najboljših osem ekip, borili Nova KBM Branik II, ŽOK Sobota in Korvolley A, Prevalje in Svolley sta brez možnosti. V skupini B se bo v zadnjih dveh krogih prav tako vnel troboj za eno mesto, ki še vodi v polfinale, možnosti za napredovanje pa imajo ekipe Swatycomet Zreče I, Formis I in Braslovče.

 

Na zahodu sta v A ligi v skupinah A in B prvi mesti skorajda že oddani. V skupini A namreč prepričljivo, z osmimi zmagami in še brez poraza, vodijo odbojkarice Vitala Ljubljana I. Drugi je Calcit Volley, s petimi zmagami in tremi porazi, vse možnosti za napredovanje pa ima tudi še ŽOK Triglav Kranj I s štirimi zmagami in dvema porazoma. Zaostanek ostalih ekip, Ankarana Hrvatinov, Neptuna Kanala in ŽOK Šentvida I je že prevelik. V skupini B z le enim izgubljenim nizom, ob šestih zmagah, prvo mesto zaseda Zgornja Gorenjska, polfinale prvenstva pa se že nasmiha Olimpu Ljubljana, ki je vknjižil pet zmag in en poraz. Olimp še lahko prehiti Krim Pirnar doors, medtem ko ATK Grosuplje, Triglav Kranj in ŽOK Škofja Loka I nimajo več možnosti za polfinale.

 

Pri kadetih sta v A ligi do konca tekmovanja prav tako še dva kroga, boj za štiri mesta, ki vodijo v polfinale, pa še zdaleč ni zaključen. Na vzhodu je sicer že znano, da bomo v zaključnih obračunih lahko spremljali odbojkarje Maribora SGD Strdina, ki so bili minuli vikend sicer prosti, a doslej še niso izgubili. Hoče so zbrale pet zmag in tri poraze, dozdajšnje štiri zmage pa bodo za napredovanje najverjetneje zadoščale tudi SIP Šempetru, medtem ko se za četrto mesto borita ekipi ŠD Braslovče in Črnuče ACH II. Panvita Pomgrad je z eno zmago od polfinala oddaljena najdlje.

 

Na zahodu sta prepričljivo v ospredju ekipi Brezovica, ki ima ob sedmih zmagah le en poraz in Kostanjevica na Krki, ki je po šestih tekmah še edina neporažena ekipa. Enak točkovni izkupiček imata KekoOprema Žužemberk in Salonit Anhovo. Obe ekipi sta zmagali po dvakrat in štirikrat izgubili, dve zmagi ima tudi Calcit Volley, a so Kamničani izgubili že šestkrat. Triglav Kranj je doslej zmagal enkrat.

 

V B ligah pri kadetinjah prva mesta zasedajo Luka Koper, POK Krško, Vital Ljubljana II, Žirovnica, ŽOK Domžale, Mozirje, Mežica, ŽOK Ljutomer in Formis II. Pri kadetih so na prvih mestih v B ligah za zdaj ekipe Fužinar Sij Metal, Fram, Črnuče ACH in Krka.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO