Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Triglav in Hoče v boju za modro skupino

objavljeno dne: 19.02.2018

Po predzadnjem krogu rednega dela prvenstva še vedno ni znano, katerih šest ekip se bo v nadaljevanju pomerilo v modri in katere štiri v zeleni skupini. Hoče imajo namreč še vedno možnost, da na lestvici prehitijo Triglav, ki se bo v zadnjem krogu pomeril z ACH Volleyjem Ljubljana.

V 17. krogu prvenstva sta se med seboj pomerili prav ekipi Triglava Kranja in Hoč, ki se borita za zadnje mesto med najboljšo šesterico. Štajerci so imeli po zmagi v uvodnih dveh nizih zares lepo priložnost, da vknjižijo vse tri točke, saj Kranjčani niso našli načina, kako zaustaviti razpoložena tujca v vrstah Hoč, Radovića in Mantho. A v nadaljevanju srečanja so se Triglavani, ki so v zadnjih krogih prvenstva nizali poraz za porazom, na krilih Breganta in Malija le vrnili v igro. V končnicah 3. in 4. niza sta svoje dodala še Jenko in Rezar, v razburljivem petem nizu pa so Kranjčani z blokom Radoviću izkoristili peto zaključno žogo in se veselili dveh dragocenih točk.

 

Zdaj so Hočani pred zahtevno nalogo, saj se bodo v zadnjem krogu pomerili s tretjeuvrščeno Panvito Pomgrad, ki jo morajo premagati vsaj s 3:1. Ob tem Triglav Kranj slovenskim prvakom, ki so po povratku iz Rusije, kjer so igrali prvo tekmo četrtfinala evropskega pokala CEV, prepričljivo odpravili Salonit Anhovo, ne sme odščipniti točke.

 

V državnem prvenstvu za ženske sta si Calcit Volley in Nova KBM Branik kot prvouvrščeni ekipi že zagotovili uvrstitev v polfinale, v izločilnih bojih pa bomo zagotovo spremljali še Formulo Formis, ki je v 16. krogu morala priznati premoč razpoloženim Novogoričankam. Slednje so si, ob Aliansi Šempeter, tudi že zagotovile boj za najvišja mesta, za šesto mesto, ki še vodi v končnico, pa se še borita Roto-Kema Puconci in Luka Koper, a so Prekmurke, glede na razpored v zadnjih dveh krogih, v boljšem položaju. V zeleni skupini bomo zagotovo spremljali ekipe Zgornja Gorenjska, Ankaran Hrvatini in Ljubljana.


avtor: OZS
foto: Aleš Oblak, Gregor Čiček
 
 
POŠLJI NOVICO