Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Aliansa Šempeter - Calcit Volley 0:3

objavljeno dne: 17.02.2018

Odbojkarice Alianse Šempeter so v domači dvorani, na tekmi 16. kroga 1. DOL, gostile vodilno ekipo prvenstva, Calcit Volley. Igralke iz Kamnika so upravičile vlogo favoritinj in tekmo dobile z rezultatom 3:0 (16, 19, 16).

Šempeter v Savinjski dolini – Športna dvorana OŠ Šempeter. 150 gledalcev. Sodnika: Marko Seifried – Maribor, Sanja Miklošič – Maribor

 

Aliansa Šempeter: Božič (C) 1, Vodlan 1, Praunseis 3, Forštnarič 4, Lekše 2, Vrhovnik 13, Žnidar 4, Mazej (L), Lakovšek 8, Plesec, trener: Beno Božič

 

Calcit Volley: Kostić, Grudina 17, Frantti 8, Mihevc 12, Blažič 1, Igličar, Mihalinec 4, Zaplotnik , Pogačar, Janežič (L) 1, Brčić 3, Mijoč 11, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

 

Šempetranke v postavi M. Božič, P. Vrhovnik, N. Praunseis, M. Forštnarič, A. Žnidar, J. Lakovšek in A. Maze na mestu proste igralke so bile v uvodu prvega niza, do rezultata 5:5, enakovredne varovankam Gregorja Rozmana, ki je pričel tekmo v posatvi T. Grudina, A. Frantti, K. Mihevc, K. Mihalinec, B. Brčić, H. Mijoč in M. Pahor na poziciji libera. Po prvem tehničnem odmoru, pri katerem so imele Calcitovke prednost treh točk, so se domačinke približale na 10:9. V nadaljevanju so bile gostje v napadu učinkovitejše od Šempetrank in prvi niz so zasluženo dobile z rezultatom 25:16.

 

Calcitovke so v drugem nizu povedle s 4:2, a so Savinjčanke z dvema zaporednima točkama izenačile na 4:4. Do prvega tehničnega odmora so si gostujoče igralke priigrale prednost dveh točk, ki so jo do druge tehnične prekinitve podvojile. Ob bučnem spodbujanju navijačev so domačinke po odmoru zmanjšale zaostanek, vendar pa so kvalitetnejše gostje hitro postavile stvari na svoje mesto in zaključile drugi niz v svojo korsit (25:19).

 

Tudi v tretjem nizu so varovanke domačega trenerja Bena Božiča do rezultata 4:4 držale korak z danes odlično razpoloženimi Calcitovkami. V nadaljevanju so gostje, ki so se pred kratkim okrepile z Bernardo Brčić in Alexandro Frantti, prišle do prednosti, ki so jo skozi celoten niz povečevale. Razlika je na koncu znašala devet točk. Šempetranke, ki kljub porazu niso razočarale, ostajajo na visokem 4. mestu v 1. DOL. 


avtor: OK Šempeter
foto: OK Šempeter
 
 
POŠLJI NOVICO