Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Salonit Anhovo - ACH Volley 0:3

objavljeno dne: 17.02.2018

Odbojkarji Salonita Anhovo so v tekmi 17. kroga 1. DOL za moške v Kanalu morali priznati premoč ekipi ACH Volley z rezultatom 0:3 (-21, -21, -20).

Športna dvorana Kanal, 17. februar 2018, gledalcev 500, sodnika: Adrović (Kamnik), Melavc (Šempeter)


Salonit Anhovo: Ilić 2, Česnik, Jereb, Šarić (L), Karnel, Basaneže 3, Čabarkapa 8, Kovačič, Tomić 12, Vrtovec 10.


ACH Volley: Flajs, Đirlić 8, Babkov 10, Pavlović 7, Satler, Plaško, Brulec, Kok, Mihajlović 6, Pokeršnik 11, Videčnik 6, Kovačič (L), Planinc (L).

 

Kanalci so na začetku prvega niza z dobro igro v bloku povedli z rezultatom 4:1. Napake gostov v izvajanju začetnih udarcev so se nadaljevale in domači so ob prvem tehničnem odmoru vodili z rezultatom 8:5. Organizator igre gostov Brulec je odlično razigraval Pokeršnika in Mihajloviča. Posledično so Ljubljančani Kanalce ujeli pri 10 točki. Sledila je serija napak domačih odbojkarjev in visoko vodstvo gostov z rezultatom 10:15, ko je domači trener Urnaut posegel že po drugem polminutnem odmoru. Gostujoči korektor Mihajlović je bil praktično neustavljiv. Z dvema zaporednima uspešnima napadoma Tomiča so Kanalci znižali vodstvo gostov na 16:19 ter v nadaljevanju po napaki Mihajloviča na začetnem udarcu na 20:22. Po napaki Vrtovca na začetnem udarcu so Ljubljančani izkoristili drugo zaključno žogo in pustili Kanalce na 21 točki.

 

Začetek drugega niza je minil v prav tako izenačeni igri kot začetek prvega niza. Gostje so ob drugem tehničnem odmoru vodili z rezultatom 6:8. Borbena igri domačih odbojkarjev se je obrestovala in Kanalci so z blokom Basanežeta izenačili na 10:10, ko je pri gostih v igro na mesto Mihajloviča vstopil Dirlić. Kanalci so držali korak s favoriziranimi gosti tudi pri rezultatu 14:14. Ob drugem tehničnem odmoru so domači odbojkarji zaostajali za dve točki. Gostujoči sprejemalec Pokeršnik je bil v napadu nezaustavljiv in je poskrbel, da so Ljubljančani tudi v nadaljevanju držali vodstvo dveh točk. Pri rezultatu 20:22 je domači trener Urnaut poizkušal s polminutnim odmorom. Ljubljančani se niso pustili zmesti in zbrano odigrali končnico niza. Kanalce so pustili na 21 točki ter povedli z 0:2 v nizih.

 

Tudi v tretjem nizu so Kanalci nadaljevali z odlično igro na sprejemu. Ljubljančani so ob prvem tehničnem odmoru vodili z rezultatom 5:8. Domači se niso predali in goste z uspešnim napadom Vrtovca ulovili na deveti točki. Sledila je izenačena igra na obeh straneh mreže. Pri domačih je izstopal Tomić, pri gostih pa korektor Đirlić. Gostje so ob drugem tehničnem odmoru vodili z rezultatom 14:16. Kanalci so goste ulovili na 16 točki, vendar je sledil ponoven pobeg gostov na 17:19, ko je Babkov lepo blokiral Tomiča. Gostje so praktično brez napak odigrali tudi končnico tretjega niza in tokrat domače odbojkarje pustili na 20 točki.


avtor: OK Salonit
foto: OK Salonit
 
 
POŠLJI NOVICO