Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Maribor - GEN-I Volley 3:0

objavljeno dne: 17.02.2018

V 17. krogu 1. DOL sta se v Mariboru pomerili domača ekipa Maribora ter gostujoča ekipa GEN-I Volleya iz Nove Gorice. Prepričljivo so zmagali domači odbojkarji s 3:0 (11, 27, 13).

Maribor - Športna dvorana Tabor, 17. februar 2018, gledalcev 50. Sodnika: Perčič, Jovanovič.

 

Maribor: Crnjaski 12, Planišič 2, Mulec 6, Detela 18, Vrabl, Mejal, Herman, Križman, Uremovič 8, Kovačič, Virtič, Plesec 13.


GEN-I Volley: Filiputti 2, Gadnik 7, Nanut 1, Godnič 1, Krašna, Paliska 10, Marc, Kavčič 4, Marušič 1, Perović 4.

 

Na začetku prvega niza je potekal izenačen boj, v katerem sta si ekipi medsebojno izmenjevali točko za točko. Do prvega tehničnega odmora ni imela nobena ekipa višje prednosti od dveh točk, nato sta Miomir Crnjanski (12 točk) v napadu ter Uroš Planinšič na servisu povišala prednost gostiteljev na štiri točke (12:8). V nadaljevanju je Crnjanski s serijo izjemno močnih servisov povzročal težave na sprejemu gostov iz Nove Gorice, ki so naredili veliko napak v tem delu igre. Prednost Maribora je tako znaša že sedem točk (16:9), Mariborčani pa so kljub temu nadaljevali z zanesljivo in učinkovito igro. Ko je razlika znašala že devet točk (19:10), je gostujoči strateg Rade Dačović poizkušal še zadnjič rešiti niz s pol minute odmora, a je na sceno stopil Jernej Detela (18 točk), ki je z dobrimi začetnimi udarci poskrbel, da so Mariborčani tekmecem prepustili vsega 11 točk.

 

V drugem setu si, tako kot v prvem, na začetku nobeno moštvo ni priigralo večje prednosti, za dve točki so sicer povedli gosti (6:4), a je Jernej Detela do prvega tehničnega odmora z dvema uspešnima napadoma spet popeljal svojo ekipo v vodstvo (8:7). Po odmoru se je prednost povečala na tri točke (10:7) in gostujoči trener Dačović je prekinil igro z odmorom. Mariborčani so z uspešnim blokom ter zaključenimi napadi povečali prednost ob drugem tehničnem odmoru (16:10). Gostje so se po nekaj napakah Maribora približali na vsega dve točki zaostanka in trener Maribora Sebastjan Škorc je posegel po menjavi, ko je v igro namesto prvega podajalca Uroša Planinšiča (2 točki) vstopil Primož Mejal. Gostje so še naprej držali stik z Mariborčani ter jih tudi ujeli na 21. točki (21:21). Po bloku Crnjanskega, ki je prebral namero gostujočega podajalca, je Rade Dačović posegel še po drugem odmoru, ki se je obrestoval gostom, saj so si priborili kar tri zaključne žoge za zmago v nizu, a so jih domači odbojkarji izničili. Po dvojni žogi pri podaji je Maribor dobil prvo zaključno žogo, ki jo tudi izkoristil za zmago v nizu (29:27).

 

V tretjem nizu je Maribor hitro povedel za dve točki (5:3), prednost so domači zadržali do prvega tehničnega odmora (8:5). Gostujoči trener je hitro posegel po prvi prekinitvi (10:5), po kateri pa so Mariborčani z zanesljivo igro prednost samo večali, nato pa je pri rezultatu 14:8 v igro na servis vstopil mladinski reprezentant Aljaž Herman (1 točka). Šesto točko prednosti ter odhod na tehnični odmor je po 'winnerju' priboril Jan Mulec (16:10). Po napaki Gadnika v napadu je Maribor pobegnil že na osem točk prednosti. Gostujoči trener Dačović je porabil še drugi odmor, ki pa tudi ni prebudil njegovih varovancev, Mariborčani pa so to izkoriščali ter si priborili deset točk prednosti (20:10). Ob zaključni žogi za zmago je na servis namesto kapetana Vasje Plesca (13 točk) v igro vstopil Simon Križman, ki ni ponovil asa iz tekme proti Črnučam, je pa Maribor izkoristil prvo zaključno žogo in zmagal s 25:13 ter s 3:0 ter tako osvojil nove tri prvenstvene točke.


avtor: OK Maribor
foto: OK Maribor
 
 
POŠLJI NOVICO