Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Ljubljana - Luka Koper 1:3

objavljeno dne: 10.02.2018

Odbojkarice Ljubljane so morale v 15. krogu 1. DOL za ženske, z 1:3 (-11, -22, 18, -17) priznati premoč Luki Koper.

ŠD Galjevica, gledalcev 60. Sodnika: Štamcar Simon, Mohorčič Domen

 

Ljubljana: Deželak, Letnik , Vlepič , Čotar , Malešič, Torkar, Vilfan , Bobič , Maček , Končina, Flego ; Trener: Gorbachov Oleg.

 

 

Luka Koper: Raič , Isanović , Lucas , Đukić, Dodič, Haupt, Nedoh, Kocet , Jovič , Pešič , Kaker , Kušar, Radešič. Trenerja: Zdravko Jovič, Leon Žibret.

 

Izid je bil poravnan do 4:4, nato pa so Koprčanke z dobrim servisom in blokom domačinkam ušle za 4 točke in tako na tehnični odmor odšle s prednostjo. Po dobrem napadu Čotarjeve in bloku Letnikove so se Ljubljančanke približale na dve točki zaostanka, vendar pa so jim gostje kmalu vrnile z isto mero in ušle na 11:7. Takrat je domači trener Gorbačov zahteval odmor. Na drugi tehnični odmor so Koprčanke po varanju Jovičeve in učinkovitih napadih odšle s prednostjo 16:10. Po slabem sprejemu in obrambi domačih so gostje niz varno pripeljale do konca z izidom 25:11.


Ljubljančanke so z dobro igro na začetku niza povedle s 5:2. Z dobro igro v obrambi so gostje izenačile na 6:6. Po dveh napakah so domačinke spet prišle do vodstva in pri 8:7 odšle na prvi tehnični odmor. Letnikova je z dobrim servisom oddaljila nasprotnice od mreže in z odličnim blokom Mačkove so domače igralke ušle na 13:8. Po dobrih servisih Kakerjeve in Jovičeve so se Koprčanke približale, vendar pa so domačinke z uspešnim napadom na drugi tehnični odmor odšle s 16:11. Z močnim servisom in slabim sprejemom domačih je Isanovićeva gostje popeljala do vodstva s 17:16, kar je trenerja Gorbachova prisililo v še drugi odmor. Napake domačih so se nadaljevale, kar je gostjam omogočilo prednost in zmago s 25:22.


Tretji niz se je začel zelo izenačeno. S točko prednosti so domačinke odšle na tehnični odmor po napaki gostij na podaji. Ljubljančanke so v nadaljevanju vršile pritisk na servisu in po seriji Mačkove odšle na tehnični odmor s šestimi točkami naskoka. V nadaljevanju so se Koprčanke približale na dve točki zaostanka, vendar pa so domačinke odigrale zbrano in prednost ponovno povečale, predvsem po dobri seriji servisov s strani Letnikove. To pa je tudi zadostovalo za zmago s 25:18.


Četrti niz so bolje začele Koprčanke, ki so domačega trenerja prisilile v odmor pri 6:3. V nadaljevanju so gostje držale prednost, nato pa so se domačinke po nekaj dobrih točkah približale na 12:13, Jović je reairal s prekinitvijo. Po slednjem so Koprčanke nadaljevale odločneje in prišle do vodstva s 16:12. Po zaslugi servisov Jovičeve so gostje ušle še za nekaj točk, niz pa je odločila naveza Jovič-Pešič za zmago s 25:17.


avtor: Anja Šeme
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO