Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Formula Formis - Roto Kema Puconci 3:0

objavljeno dne: 10.02.2018

Odbojkarice Formule Formis so v 15. krogu 1. DOL za ženske, s 3:0 (16, 19, 10) slavile nad ekipo Roto Kema Puconci.

Večnamenska dvorana Hoče, gledalcev 200 , sodnika Sanja Miklošič (Maribor) in Marko Seifried (Maribor)

 

Formula Formis: Pehnec , Sešel, Vrbanc , Tupikina , Bavdaž , Pajnik, Bukovec, Zdovc-Sporer, Kotnik, Pravdič, Eržen, Štern  

 

Roto Kema Puconci: Ajnihar, Svetanič, Vinkovič, Škraban, Oletič D., Oletič M., Pintarič, Šadl, Kovač, Gjergjek, Mikl

 

Tekmo so s prvo točko po servisu kapetanke Ane Pehnec otvorile domače z odličnim napadom Teje Bavdaž. Za izenačenje v tretji točki je z asom poskrbela gostujoča Adela Pintarič, takoj za tem pa so domačinke z odlično igro spet vzele vajeti v svoje roke in povedle za 4 točke.  Gostje pa se niso dale kar tako; spet so izenačile pri sedmi točki, a na tehnični odmor so domačinke odšle z minimalno prednostjo. Po minutnem odmoru se je nadaljeval izenačen boj za točke. Ker pa so Formiske po deveti točki povedle kar za tri točke je ekipa Roto Kema Puconci zahtevala pol minute premora. Formiske so vodile še naprej, njihove nasprotnice pa se jim niso dale tako zlahka; poskušale so se jim čim bolj približati, a so ob drugem tehničnem premoru Formiske vodile 16:11. Pri rezultatu 19:14 pa se je trener Formisk odločil da bo zamenjal Valentino Vrbanc in Ano Sešel, pri rezultatu 21:15 pa je ekipa Roto Kema Puconci zahtevala pol minutni odmor. Formiske so še naprej vodile z 7 točkami prednosti in z 9 točkami prednosti pri rezultatu 25:16 tudi zaključile niz.

 

Drugi niz se je začel z vodstvom gostij, a so jih domačinke takoj dohitele in tudi povedle. Pri tretji točki se je zgodilo še eno izenačenje, po njem pa so povedle Formiske, kar za 3 točke. V prvi tehnični premor so gostiteljice stopile z vodstvom 8:5. Pri rezultatu 12:7 za Formis, je kapetanka ekipe Roto Kema Puconci zahtevala pol minutni odmor. Domačinke so še naprej vodile z ogromno prednostjo, kar 6 točk, pri rezultatu 14:10 je domači trener zamenjal igralki Valentino Vrbanc z Ano Sešel. V drugi tehnični premor so prav tako kot v prvega stopile Formiske s prednostjo šestih točk (16:10). Domači trener je pri rezultatu 19:12 zamenjal tudi igralki Darjo Eržen z Ano Zdovc sporer in Ano Pehnes s Špelo Bukovec. Matevž Kamnik, trener ekipe Formis, je pri rezultatu 21:14 zamenjal tudi Pio Pravdič s Hanno Tupikino, pri rezultatu 22:14 pa so gostje zahtevale pol minute odmora. Tudi drugi niz so zmagale Formiske pri rezultatu 25:19.

 

V tretjem nizu so prvo točko osvojile domačinke, pri rezultatu 5:0 so se gostje odločile za pol minutni odmor in po njem dobile svojo prvo točke, ter jih počasi dohitevale. Skoraj bi jim uspelo izenačiti, a so se Formiske spet odločile vzeti vajeti v svoje roke in povedle za 4 točke. Tako so tudi v prvi tehnični premor spet zakorakale z vodstvom, 8:4. Tudi po odmoru so domačinke vodile z ogromno prednostjo, kar 9 toč. Pri rezultatu 15:6 so se gostje odločile za menjavo igralke Vinkovič Done in Svetanič Nuše. V drugi tehnični premor so igralke ponovno stopile z vodstvom Formisk, pri rezultatu 16:8. Domačinke so še naprej nadaljevale z izjemno igro in vodile kar za 12 točk, ko so se njihove nasprotnice odločile za še en pol minute dolg odmor, pri rezultatu 21:8, pa sta se nazaj zamenjali igralki Svetanič Nuša in Vinkovič Dona. Prav tako je domač trener napravil menjavo, zamenjal je Ano Zdovc Sporer z Nino Kotik in Pio Pravdič z Valentino Vrbanc. Tudi tretji niz so zmagale Formiske z rezultatom 25:10.

 

Izjave:

Adela Pintarič, Roto Kema Puconci: Zelo smo razočarane nad današnjo tekmo, ni se nam izšlo kakor smo želele in tudi pričakovale, sprejem ni bil dober, prav tako ne servis. Preprosto ni bil naš dan.

 

Ana Pehnec, Formula Formis: Zelo sem zadovoljna z zmago, mislim, da se iz tekme v tekmo stopnjuje naša forma, večino tekme smo igrale že na nekem nivoju, mislim, da lahko dosežemo še višjega. Zelo sem ponosna na punce, tudi, ker vsak trening dajo maksimalno od sebe in mislim, da se to odraža tudi na naših tekmah.


avtor: Špela Pehant
foto: Formula Formis
 
 
POŠLJI NOVICO