Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik - Zgornja Gorenjska 3:0

objavljeno dne: 10.02.2018

V 15. krogu državnega prvenstva so odbojkarice Nove KBM Branika proti Zgornji Gorenjski slavile s 3:0 (10, 14, 20).

Maribor – Športna dvorana Lukna. 50 gledalcev. Sodnika: Mojca Tovornik, Miha Oman

 

Nova KBM Branik: Mlakar 9, Košenina, Kaučič 9, Sužnik (L), Bračko 3, Vovk 9, Najdič 4, Milosavljević (C), Sobočan 11, Jerala 5, Pintar 3, Blagne, Koskelo (L).  Trener: Samo Miklavc

 

Zgornja Gorenjska: Langus, Tanasković (C) 2, Lužovec 9, Burja, Friškovec, Rozman (L), Zorman 6, Kregar 7, Ramić 4, Humerca 5. Trener: Aleš Centa

 

V 15.krogu državnega prvenstva so domače odbojkarice Nove KBM Branik gostile trenutno sedmo ekipo lige, Zgornjo Gorenjsko. Obe ekipi sta nastopili v najboljših postavah. Domačinke so tekmo začele z delnim izidom 7:0 po zaslugi Sare Najdič, katere servisi so bili nerešljiva uganka za gorenjske sprejemalke. Mariborčanke so nadaljevale z dobrimi začetnimi udarci in igro v bloku ter odšle na drugi tehnični odmor s prednostjo 16:6. Do konca niza so bankirke nadaljevale s svojo igro in ga po bloku Ana Marije Vovk brez večjih težav dobile, s 25:10.

 

V drugem nizu sta bili ekipi poravnani v uvodu (2:2), nato so branikovke pobegnile na 6:1 in na prvi tehnični odmor odšle z vodstvom 8:3. Po prekinitvi so Gorenjke uspele znižati zaostanek (9:11), predvsem po zaslugi nezbranosti domačink, ki so jim podarile kar 6 točk. V nadaljevanju so se domačinke le zbrale in na drugi tehnični odmor odšle s petimi točkami prednosti (16:11). V končnici je namesto Sobočanove v igro prišla Jerala in s svojim servisi dala piko na I odlični končnici mariborskih odbojkaric, ki so drugi niz dobile s 25:14.

 

Tretji niz so gostujoče odbojkarice začele odlično, Tanasković je s svojim začetnim udarcem povzročala težave domači prosti igralki Sužnik (4:0). A zaostanek ni zmedelj odbojkaric Nove KBM Branika, ki so rezultat hitro obrnile in že na tehničnem odmoru vodile 8:7. V nadaljevanju so domačinke prestavile prestavo višje in po dveh zaporednih blokih mladinske reprezentantke Brine Bračko vodile že 15:10. Prednost je bila dovolj velika, da so mariborske odbojkarice tretji niz pripeljale do konca in ga dobile s 25:20.


avtor: PRvolley Branik
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO