Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik - VC Yenisei Krasnoyarsk 1:3

objavljeno dne: 07.02.2018

Odbojkaricam Nove KBM Branik v domači “Lukni” ni uspelo obrniti zaostanka s prve tekme osmine finala pokala CEV. Odbojkarice Yeniseia so bile tudi v drugo boljše, tokrat s 3:1 (-24, -21, 14, -18).

Maribor – Športna dvorana Lukna. Gledalcev: 400 Sodnika: Erol Akbulut (TUR), Emmanouil Georgiadis (GRE)

 

Nova KBM Branik: Mlakar18, Košenina, Kaučič 4, Sužnik (L), Bračko 4, Vovk 14, Najdič 6, Milosavljević (C) 1, Sobočan 9, Jerala 3, Pintar 5, Blagne, Koskelo (L), Krajnc 1.  Trener: Samo Miklavc

 

Yenisei Krasnoyarsk: Efimova O. 1, Manziuk 9, Efimova E. 4, Bondar 9, Kriuchkova (L), Malykh 13, Frolova (C), Chaplina 10, Scheglova 6, Molodtsova 6, Kondrashkina, Peretiatko 2, Simonenko 3. Trener: Sergei Holotov

 

V drugi tekmi osmine finala pokala CEV sta se v mariborski Lukni pomerila domača Nova KBM Branik in ruski Yenisey iz Krasnojarska. Prvo tekmo so dobile ruske odbojkarice. V domačo ekipo se je poškodbi vrnila Iza Mlakar.

 

Mariborčanke so dobro začele tekmo in po bloku Mlakarjeve povedle s 3:1, a so favorizirane Rusinje odgovorile s šestimi zaporednimi točkami in obrnile rezultat v svojo korist (7:3). Gostojuče odbojkarice so držale Mariborčanke na varni razdalji in po napaki Vovkove na servisu je bil rezultat ob drugem tehničnem odmoru 16:12 v korist odbojkaric Yeniseia. Bankirke so se v nadaljevanju po asu Brine Bračko približale na 19:21 ter v zaključku niza po bloku Kaučičeve na 22:23. V končnici je domači trener v igro poslal izkušeno Milosavljevićevo, kar je obrodilo sadove, saj je prav kapetanka poskrbela za izenačenje na 24:24. V zaključku je odbojkaricam Nove KBM zmanjkalo malo športne sreče in odbojkarice iz Krasnojarska so po točki Ksenie Bondar dobile uvodni niz s 26:24.

 

Drugi niz sta ekipi začeli izenačeno do 4. točke, nato so odbojkarice Yeniseia pobegnile bankirkam in na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo 8:6. Mariborčanke so po točki Sobočanove z druge linije izenačile na 12:12 in v naslednji izmenjavi po bloku Pintarjeve povedle s 13:12. Nadaljevanje je pripadlo ruski ekipi, ki je po dveh zaporednih točkah Malykhove obrnila rezultat in povedla 18:16. V končnici so igralke Nove KBM Branik po bloku Vovkove ujele nasprotnice (21:22), vendar so Rusinje po zaslugi odličnih servisov danes odlične Malykhove dosegle tri zaporedne točke ter dobile drugi niz s 25:21 in s tem napredovanje v četrtfinale pokala CEV.

 

Tretji niz je bolja začela domača ekipa, ki je prevzela pobudo takoj na začetku in si po dveh zaporednih točkah Vovkove priigrala prednost petih točk (10:5). Tudi v nadaljevanju so Mariborčanke nadzirale potek niza proti spremenjeni ruski ekipi. Po napaki Molodtsove so bankirke vodile z 18:9. Ruske odbojkarice niso imele recepta za razpoložene bankirke, ki so po točki Brine Bračko dobile tretji niz s 25:14.

 

V četrtem nizu je tudi domači trener Samo Miklavc premešal šesterko in ponudil priložnost mladinskima reprezentantkama Alji Jerali in znova Brini Bračko. Set so bolje začele odbojkarice Yeniseia, ki so po napadu Molodotsove povedle 6:3. Rusinje so vodile že 8:4, ko so mariborske odbojkarice na krilih servisov Vovkove z delnim izidom 5:0 obrnile rezultat (9:8). Zaostanek ni zmedel igralk Yeniseia, ki so v nadaljevanju zaigrale bolje in kaznovale vsako napako domače ekipe ter obrnile rezultat v svoj prid (18:14). Mariborčankam do konca ni uspelo obrniti rezultata in ruske odbojkarice so dobile tretji niz s 25:18.


avtor: PRvolley Branik
 
 
POŠLJI NOVICO