Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Velik uspeh ACH Volleyja Ljubljana

objavljeno dne: 30.01.2018

Na povratni tekmi osmine finala pokala CEV so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana v Galatiju po tesnem obračunu in petih odigranih nizih prišli do zmage, z 2:3 (-24, 19, 21, -19, -13) in si tako zagotovili mesto v četrtfinalu. Tam jih že pričakuje ruska ekipa Belgorod.

CS Arcada Galati: Zahar, Suljagić (2), Miseiki (1), Filippov, Kovačević, Pascan (2), Despotovski (3), Bala (7), Ferreira (13), Gontariu (23), Cristudor (9), Jeliazkov, Majstorović, Spinu (9).

 

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (17), Babkov (11), Kovačič, Purić (9), Pavlović, Satler, Pleško (2), Brulec (7), Kök (20), Mihajlović (2), Pokeršnik (6), Videčnik (8).

 

Srečanje so slovenski prvaki začeli zadržano in dopustili nasprotnikom, da so se že do prvega tehničnega odmora odcepili za pet točk (3:8). Domačini so na krilih svojih navijačev prednost še povišali in kazalo je, da je prvi niz že oddan (9:16). Ljubljančani so se uspeli zbrati in se z delnim izidom 7:3 začeli približevati Romunom, katere so v Tivoliju s suvereno igro popolnoma razorožili. Prvič so izenačili na 23. točki, v končnici pa stopili na plin in niz presenetljivo s 26:24 tudi dobili.

 

Izenačena borba je sledila na začetku drugega niza. Tokrat sta ekipi držali stik že od samega začetka (8:7), nato pa je Arcada naenkrat pobegnila za pet točk (10:15). Gostom ni uspel preobrat in tako je niz z rezultatom 25:19 pripadel Romunom.

 

Tudi tretji niz se ni začel po željah slovenskih prvakov. Do prvega tehničnega odmora so si že nabrali zaostanek treh točk (5:8). Gostitelji so vodstvo povišali, vendar so se odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, v postavi Brulec, Videčnik, Purić, Đirlić, Pleško in Kök, nekoliko približali (15:17). As Köka je prinesel 17. točko (17:19), vendar so Ljubljančani do konca osvojili le še štiri točke in tako priznali premoč nasprotnikom tudi v 3. nizu (21:25).

 

V četrtem nizu so Ljubljančani prevzeli pobudo in nastopili odločno (13:6). V tem slogu so tudi nadaljevali in si do drugega tehničnega odmora zagotovili prednost osmih točk (16:8). Odbojkarji Arcade iz Galatija so zaostanek znižali (17:12), toda Ljubljančani se niso zmedli in si z blokom Köka priigrali 20. točko (20:14). V zaključku niza niso izpustili visoke razlike iz rok in z zmago s 25:19 zasluženo slavili uvrstitev v četrtfinale.

 

Peti niz, ki ni odločal o ničemer več, je prav tako s 15:13 pripadel aktualnim slovenskim državnim in pokalnim prvakom, ki so tako z zmago potrdili zasluženo mesto med osmerico  najboljših ekip v pokalu CEV.

 

Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Tekme nismo začeli najbolj prepričljivo. Posledica tega je bilo vsekakor zavedanje, da je četrtfinale oddaljeno le dva niza, prav tako pa ni bilo enostavno potrditi domače gladke zmage. Romuni so bili danes zelo razpoloženi, neverjeten preobrat pa nam je uspel v prvem nizu, ko smo nadoknadili zaostanek sedmih točk in dobili niz po resnično pravi borbi. Potem smo ponovno padli v slab ritem in v nadaljevanju naredili preveč napak. Ključne so bile menjave v 4. in 5. nizu, kar je še en pokazatelj več, da imamo dolgo in kakovostno klop. Ponosen sem na fante in rad bi čestital klubu za še en zgodovinski dosežek. Ne zgodi se ravno pogosto, da se uvrstiš med najboljših 8 v močnem evropskem klubskem tekmovanju. To je nov mejnik za slovensko klubsko odbojko in upam, da se bo slovenska odbojka zavedala tega uspeha.''


avtor: Zala Fendre
foto: Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO