Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

GEN-I Volley - Roto-Kema Puconci 3:1

objavljeno dne: 27.01.2018

V 13. krogu 1. DOL sta se v Športni dvorani Nova Gorica pomerili ekipi Gen-I Volley in Roto Kema Puconci. Zmage s 3:1 (-20, 20, 15, 12) so se veselile domačinke, ki so tekmicam oddale le prvi niz.

Športna dvorana Nova Gorica; gledalcev 150; sodnika : Klinar, Atanasov

 

Gen - I Volley: Ferlinc ( 10 ), Marušič ( 7 ), Bavdaž (10), Kolbl ( 20 ), Đukič ( 4 ), Velikonja Grbac ( 12 ), Marušič ( 4 ), Simčič ( L ), Zbičajnik (4), Spačal (2).

 

Roto Kema Puconci: Vinkovič (3), Ajnihar (2), Škraban (19), Oletič (6), Pintarič (5), Kovač (11), Mikl (L) .

 

Domača ekipa je današnjo tekmo pričela s  postavo Zbičajnik, P. Marušič, Kolbl, Đukič, Velikonja Grbac in povratnica po poškodbi Katarina Spačal.  Tekmo so domačinke  začele negotovo. Po prvem tehničnem odmoru so domačinke zaostajale za dve točki, prav tako v drugem. Domači trener je poskusil z menjavami Spačalove in Marušičeve, vendar so gostje do  konca prvega seta, ohranile zbranost in nadigrale domačo ekipo. Prvi set se je končal z rezultatom 20:25 v prid gostujoče ekipe. 

 

V drugem setu je igra domače ekipe s spremenjeno postavo bolje stekla, gostiteljice pa so ga začele nezbrano. Po prvem tehničnem odmoru so domačinke vodile za dve točki do drugega odmora pa so prednost še povečale in vodile za štiri. Domačinke so z dobrim blokom in uspešnim napadom prednost zadržale in zmagale z rezultatom 25:20. 

 

Začetek tretjega seta je minil v znamenju domače ekipe, ki se je dodobra razigrala. Na prvi tehnični odmor so Novogoričanke namreč odšle s prednostjo šestih točk. Domačinke so zopet z izjemnim blokom ki ga je nadgradil še boljši napad, prednost do drugega odmora še povečale in vodile za osem točk. Do konca tretjega seta so domače igralke prevzele vlogo favoritinj in set zmagale s 25:15.

 

Četrti niz se je končal po vsega 21. minutah igre. Domačinke so prevladovale skozi celoten set, z manjšimi napakami v obrambi, vendar gostje kljub temu niso uspele iztržiti več kot 12 točk.

 


avtor: GEN-I Volley
foto: GEN-I Volley
 
 
POŠLJI NOVICO