Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Luka Koper - Formula Formis 0:3

objavljeno dne: 27.01.2018

V 13. krogu 1. DOL odbojkarice Luke Koper na domačem parketu niso uspele presenetiti favoriziranih odbojkaric Formule Formis, izgubile so z 0:3 (-22,-11, -17)

Dvorana Osnovne šole Koper, gledalcev 100, sodnika Dejan Jovanovič, Dejan Perčič

 

Luka Koper: Raič 6, Isanović 15, Lucas 11, Đukić, Dodič, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič 3, Pešič 2, Kaker 5, Kušar(L), Radešić (L). Trenerja: Zdravko Jovič, Leon Žibret.

 

Formula Formis: Pehnec, Sešel, Vrbanc 7, Tupkina 10, Bavdaž 7, Bukovec, Zdovc Sporer, Kotnik 16, Pravdič 1, Eržen 15, Štern, Pajnik (L). Trener: Matevž Kamnik.

 

Začetek prvega niza je bil izenačen do 4. točke, po napaki in dveh slabih sprejemih v domači vrsti so pobudo prevzele gostje, vendar so se jim domačinke dobro upirale, v napadu je točke nizala Iman Isanović. Kljub borbeni igri na obeh straneh pa so gostje v drugi polovici niza prednost povečevale, razlika je bila že pet točk, ko so se Koprčanke z odlično Dajano Lucas vrnile v igro, pribižale na 21 : 23, vendar prepozno, za zadnjo točko in rezultat 25 : 22 za Formis je poskrbela Nina Kotnik.

 

Tudi v drugem nizu sta bili ekipi poravnani do 5 točke, na prvi tehnični odmor pa so gostje odšle že s prednostjo 3 točk, ki so jo na račun napak domačih le še povečevale. V brezizhodnem položaju je trener Kopra dal priložnost igralkam s klopi, razlika pa je nato rasla vse do konca niza, ki so ga domače zaključile na skromni 11. točki.

 

Že videno tudi v tretjem nizu, po dobrem začetku je v koprski vrsti znova zaškripal sprejem, bolj uigrane nasprotnice pa niso grešile in povedle z 11 : 4, 16 : 6, 22 : 12, ko so domačinke znova imele svojih pet minut in dosegle še pet točk. Premalo in prepozno, da bi ustavile razigrane gostje.


avtor: OK Luka Koper
foto: OK Luka Koper
 
 
POŠLJI NOVICO