Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Calcit Volley - Vegyesz Kazincbarcika 3:0

objavljeno dne: 27.01.2018

Odbojkarji Calcit Volleyja so zadnji turnir srednjeevropske lige v Pliberku končali s prepričljivo zmago s 3:0 (20, 19, 17).


Pliberk – Športna dvorana Pliberk, gledalcev 100, sodnika: Brlas, Rajković (oba Hrvaška).

Calcit Volley: Pereira 12, Hribar (L) 1, Golob (L), Novljan 5, Ratek, Gil 2, Vidmar 14, Okroglič 6, Štalekar 5, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 4, Lazar. Trener: Gašper Ribič.

Vegyesz Kazincbarcika: Dudas (L), Paez Diaz 1, Juhasz 7, Kozsla, Banai 5, Toronyai, Szabo 11, Milev 9, Arva, A. Gebhardt (L), Meszaros 5, N. Gebhardt 1. Trener: Daniel Oravec.

Večino prvega niza so bili v vodstvu kamniški odbojkarji, ki so tudi prvi prišli do treh točk prednosti (14:11), takšna pa je bila njihova prednost po uspešnem napadu Primoža Vidmarja ob drugem tehničnem odmoru. Najbolj razpoloženi igralec madžarske ekipe David Szabo je soigralce pred vstopom v končnico niza še približal na točko zaostanka (18:19), vendar sta bila nato Maxson Pereira in Jure Okroglič najbolj zaslužna zato, da so Kamničani povedli z 1:0 v nizih.

Tudi v drugem nizu so bili varovanci Gašperja Ribiča boljši nasprotnik, v bloku je prevladoval Sašo Štalekar, v napad pa sta bila razpoložena Maxson Pereira in Primož Vidmar, na sprejemu pa sta bila zanesljiva Klemen Hribar in Jure Okroglič. Do izida 11:10 so madžarski odbojkarji še držali korak s slovenskimi, ki so nato s točko Žana Novljana pobegnili na 17:12. Še bližje vodstvu z 2:0 so bili po bloku Štalekarja za 21:15, najvišji igralec tekme pa je tudi končal drugi niz.

Kamniški odbojkarji so tretji niz začeli z vodstvom 6:0, na servisu je bil Radoslav Gil, s tem pa je bilo vprašanje zmagovalca odločeno, kajti visokega vodstva niso več zapravili. Madžarski odbojkarji so se jim najbolj približali pri izidu 6:10, toda kot je bil razpoloženi Vidmar uspešen za povečanje vodstva na 20:13, je bil tudi ta niz praktično odločen. Tudi v končnici niza so bili slovenski podprvaki veliko boljši nasprotnik, zmago pa je potrdil Žan Novljan.

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Danes smo odigrali dobro tekmo od začetka do konca, naredili manj napak kot na petkovi tekmi s Posojilnico Dobom, medtem ko so nasprotniki predvsem na servisu veliko grešili. Veseli me, da smo bili danes boljši v tistih elementih igre, v katerih smo bili včeraj nekaj slabši, to pa je bilo dovolj za zmago.«


avtor: Calcit Volley
foto: Klemen Brumec
 
 
POŠLJI NOVICO