Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik - Slavia EU Bratislava 3:1

objavljeno dne: 27.01.2018

V Budimpešti so odbojkarice Nove KBM Branika s 3:1 (12, 23, -23, 22) premagale Slavio Bratislavo in s peto zmago v srednjeevropski ligi naredile korak k zaključnemu turnirju.

Budimpešta – Športna dvorana Vasas. Gledalcev 50. Sodnika: Siniša Isailović (AUT), Tajana Kramar Šandl (CRO)

 

Nova KBM Branik: Mlakar 1, Košenina 8, Kaučič 8, Sužnik (L), Bračko 5, Vovk, Najdič 5, Milosavljević (C) 1, Sobočan 16, Pintar 19, Blagne 11, Koskelo (L). Trener: Samo Miklavc

 

Slavia Bratislava: Fričova 8, Šepelova 4, Herdova, Widerman (C) 4, Adamovičova 12, Šunderlikova 13, Sedlačkova, Szabova, Rehakova 4, Valachova (L), Kuciakova 10, Törökova 3. Trener: Michal Matušov

 

Bankirke, ki so tekmo tudi tokrat začele brez Mlakarjeve in Jerale, so hitro prevzele pobudo po zaslugi Anite Sobočan in povedle s 4:1. Mariborske odbojkarice so nadaljevale samozavestno in po bloku Ele Pintar in treh zaporednih asih Sare Najdič povedle 15:8. Branikovke so do konca niza prednost še povečale in po točki Marine Kaučič je uvodni niz pripadel odbojkaricam Nove KBM Branik s 25:12.

 

Drugi niz so bolje začele slovaške odbojkarice, ki so po napaki Pintarjeve na servisu povedle s 5:3, a so Mariborčanke do prvega tehničnega odmora rezultat obrnile in po točki Sobočanove vodile 8:7. Odbojkarice Slavie so po tehničnem odmoru zaigrale bolje v polju in kaznovale vsako napako mariborskih odbojkaric ter po napadu Rehakove povedle s 14:10. Branikovke so zaostajale že 6 točk (18:12), ko je trener Samo Miklavc v igro poslal izkušeno kapetanko Milosavljević in predramil svojo ekipo, saj so zaigrale kot prerojene in ujele tekmice na 19.točki. Slovaške odbojkarice so ponovno povedle s tremi točkami razlike (22:19), a se slovenske prvakinje niso predale in po asu Najdičeve povedle 23:22. Zaključek drugega niza je pripadel slovenskim odbojkaricam, ki so po zaključeni žogi Sobočanove dobile drugi niz s 25:23.

 

Tretji niz se je začel po okusu odbojkaric Slavie iz Bratislave, ki so po bloku Kuciakove povedle s 6:2. Slovaške odbojkarice so držale vajeti v svojih rokah in z dobro igro v bloku ustavljale napade bankirk ter imele prednost 7 točk (16:9). V igro so pri bankirkah prišle Brina Bračko, Iza Mlakar ter kapetanka Aleksandra Milosavljević in Mariborčanke so se približale na 20:22. Po bloku Pintarjeve so se mariborske odbojkarice približale na 23:24, a po napaki Sobočanove na servisu je tretji niz pripadel odbojkaricam Slavie s 25:23.

 

Četrti niz je bil na začetku izenačen do 3:3, a so nato s tremi zaporednimi točkami branikovke povedle 6:3. Odbojkarice Nove KBM Branik so imele vajeti v svojih rokah in po asu mlade Brine Bračko, ki je zamenjala Kaučičevo, vodile s 13:8. V nadaljevanju so mariborske odbojkarice popustile, kar so odbojkarice iz Bratislave izkoristile in po točki Adamovičeve je znašala prednost bankirk le še točko (17:16). Po bloku slovaške blokerke Widerman je bil rezultat 20:20 in čakala nas je napeta končnica 4.niza, ki pa je pripadla mariborskim odbojkaricam. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Anita Sobočan in četrti niz so z rezultatom 25:22 dobile slovenske prvakinje.

 

 

Nika Blagne, odbojkarica Nove KBM Branik: »Naporna tekma, ampak smo se dobro odzvale v drugem nizu, ko smo uspele obrnit rezultat v naš prid, v tretjem žal ne. Na koncu smo stisnile in pokazale naš pravi obraz in zasluženo zmagale.«


avtor: Branik Volley
foto: Branik Volley
 
 
POŠLJI NOVICO