Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

GEN-I Volley - Črnuče 3:0

objavljeno dne: 27.01.2018

Odbojkarji GEN-I Volleyja so v 13. krogu 1. DOL prišli do zmage nad ekipo Črnuč in slavili s 3:0 (22, 18, 28).

Športna dvorana Nova Gorica; gledalcev: 100; sodnika: Atanasov, Klinar

 

GEN-I Volley: Filiputti (7), Nanut (4), Godnič (4), Krašna, Paliska (10), Kristančič, Marc(L), Marušič, Perović (13), Komel (18). Trener: Dačović Rade

 

Črnuče: Mihelčič (1), Hafner (4), Čopi (3), Ponikvar (2), Tepič (5), Kumer (L), Jurič (5), Donik (1), Kumer (12), Slovnik (5), Uršič, Valenčič (6). Trener: Brumen Marko

 

Obe ekipi sta začeli z nestandardnimi začetnimi postavami. V domači ekipi je bil odsoten zaradi zvina gležnja Kavčič, katerega je nadomestil Nanut ter Križanič, ki ima težave z kolenom. Pri gostih je sicer na klopi bil prisoten njihov najbolj ofenziven igralec Donik, a je v igrišče ustopil le v končnici prvega seta.

 

Tekma se je začela v korist gostov, ki so takoj na začetku povedli za 3 točke. Na prvi tehnični odmor so odšli z 2 točkama prednosti. Domači jih kljub požrtvovalni igri v polju tudi pri drugem tehničnem odmoru niso ujeti, tako da so Črnučani na drugem tehničnem odmoru še vedno vodili za 2 točki. V končnici seta, ko je že kazalo, da bodo tega dobili gostje, saj so vodili z rezultatom 18:21, so domači zbrali in z odličnimi začetnimi udarci in dobrimi napadi Komela prebudili in prvič povedli pri rezultatu 23:22. Gostujoči trener je v igro poslal Donika, ki pa je v končnici enkrat slabo sprejel začetni udarec nato pa še naredil napako v napadu, kar je odločilo set. Domači so tako prvi niz dobili z rezultatom 25:22.

 

V drugem nizu so silovito pritisnili Genijevci in si že v začetku priigrali 6 točk prednosti in odšli na prvi tehnični odmor z rezultatom 8:2 v svojo korist. Črnučani so se zbrali in kar hitro se približali domačinom. Izid so izenačili na deveti točki a so se domačini prebudili in si do drugega tehničnega odmora priigrali štiri točke prednosti. V nadaljevanju drugega niza so Novogoričani pritiskali z začetnimi udarci, kar se jim je tudi obrestovalo, saj so z lahkoto prihajali do točk. Uspešno so zaustavili enega od njihovih udarnih napadalcev (Kumra). Prednost so do konca niza samo povečevali in dobili niz z rezultatom 25:18.

 

Najbolj napet je bil tretji niz, ko sta se ekipi izmenjevali v vodstvu vse do konca. Gostujoči trener Brumen je z nekaj menjavami poizkušal dobiti udarno postavo, kar se je v končnici izkazalo za dobro potezo saj so gostje iz Črnuč vodili z rezultatom 21:23. Igralci iz Črnuč so imeli tudi prvo zaključno žogo, ki je pa niso izkoristili, saj je domači kapetan Paliska zaustavil gostujočega korektorja Kumra z blokom pri izidu 24:25. V končnici seta pa so domačini pokazali več zbranosti iz nekaj dobrimi napadi Komela ter blokom le-tega pripeljali set v svojo korist in zmagali z rezultatom 30:28.


avtor: GEN-I Volley
foto: GEN-I Volley
 
 
POŠLJI NOVICO