Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Srednjeevropsko prvenstvo se nadaljuje

objavljeno dne: 25.01.2018

Pred slovenskimi predstavniki v srednjeevropskem prvenstvu MEVZA je nov krog tekmovanja. Na parketu bomo lahko spremljali odbojkarice Nove KBM Branik in Calcit Volleyja ter odbojkarje Calcit Volleyja, pred ekipami pa so že odločilne tekme.

Odbojkarice Calcit Volleyja, pred katerimi je pomemben turnir v Bekescsabi, za uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice potrebujejo še vsaj eno zmago. Do te bodo skušale priti v dvoboju z domačim Linamarjem, ki ga bodo odigrale v petek in zagrebško Mladostjo, s katero se bodo srečale v nedeljo. »Potrebujemo dve zmagi in na Madžarsko potujemo po prepotrebne točke, ki nam prinašajo uvrstitev na zaključni turnir. Linamar je začel sezono nekoliko slabše, vendar je v nadaljevanju srednjeevropske lige igral vedno bolje in bomo morali proti njemu resnično prikazati eno svojih najboljših iger v letošnji sezoni, če bomo želeli iztržiti ugoden izid. Mladost ima, podobno kot mi, mlado ekipo, ki jo vsekakor spoštujemo. Tudi proti njej bomo morali igrati prav tako dobro tekmo. Ne bo nam lahko, ampak pripravili smo se dobro, v zadnjem obdobju smo dobro trenirali, odigrali dve tekmi v domačem prvenstvu in iztržili maksimalna izida, tako da lahko z optimizmom in veliko mero samozavesti potujemo na Madžarsko,« je dejal trener Calcit Volleyja, Gregor Rozman.

 

V podobnem položaju so slovenske prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branik, ki so na šestih dosedanjih tekmah zbrale štiri zmage in dva poraza, pred njimi pa so še tri gostovanja, dve že ta vikend. Neposredno po povratku iz Rusije, kjer so igrale prvo srečanje osmine finala pokala CEV proti Jeniseju, Mariborčanke namreč čaka obračun s Slavijo, ki bo na sporedu 27. januarja v Bratislavi, dan kasneje pa se bodo varovanke Sama Miklavca v Budimpešti pomerile še z Vasasom.

 

Lažjo nalogo bodo imeli slovenski podprvaki, odbojkarji Calcit Volleyja, ki so si nastop na zaključnem turnirju že zagotovili, a si po besedah trenerja Gašperja Ribiča z zmagama lahko zagotovijo še lažjega nasprotnika: »Čeprav smo se že uvrstili na zaključni turnir, bomo skušali dobiti obe tekmi, saj nam ni vseeno, na katerem mestu bomo redni del tekmovanja končali. Vsekakor se v polfinalu želimo izogniti ACH Volleyju, tako da bo že na prvi tekmi naš cilj, da premagamo domačine. Želimo igrati dobro in redni del tekmovanja končati čim višje. Oba nasprotnika sta kakovostna, tekmi pa nam bosta koristili tudi za nadaljevanje sezone.«

 

Preostala slovenska predstavnika, ACH Volley Ljubljana in Triglav Kranj, sta v tem krogu prosta.

 

Zaključni turnir najboljše četverice za moške bo 9. in 10. marca v avstrijskem Pliberku, ženske pa se bodo za naslov srednjeevropskih prvakinj pomerile 10. in 11. marca v Bekescsabi na Madžarskem.


avtor: OZS
foto: CEV, Aleš Oblak
 
 
POŠLJI NOVICO