Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Nova KBM Branik v osmini finala pokala CEV

objavljeno dne: 11.01.2018

Odbojkarice Nove KBM Branik so bile tudi na drugi tekmi pokala CEV boljše od Calcita Volleya in so si tako zagotovile napredovanje v osmino finala pokala CEV. Slovenske prvakinje so se veselile zmage s 3:1 (25:23, 19:25, 25:23, 25:12).

Maribor – Športna dvorana Lukna. 400 gledalcev. Sodnika: Stoyan Barev (BUL), Sari Kolehmainen (FIN)

Nova KBM Branik: Mlakar, Košenina, Kaučič 17, Sužnik (L), Bračko 1, Vovk 6, Najdič 5, Milosavljević (C) 1, Sobočan 10, Jerala 11, Pintar 18, Blagne 1, Koskelo (L), Krajnc. Trener: Samo Miklavc

Calcit Volley: Grudina 13, Mihevc 3, Blažič 6, Igličar 11, Mihalinec 11, Zaplotnik 3, Pogačar, Zatkovič 2, Janežič (L), Brčič 3, Mijoč 5, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman

 

V drugi tekmi 1/16finala pokala CEV sta se v mariborski “Lukni” pomerili slovenski ekipi Nova KBM Branik in Calcit Volley. Zmagovalec tega dvoboja se bo v 1/8finala CEV pokala pomeril z ruskim Yeniseyem iz Krasnoyarska. Prvo tekmo v sredini decembra so v Šempetru dobile mariborske odbojkarice s 3:1.

Tekmo so bolje začele bankirke, ki so na začetni udarec Sare Najdič povedle s 4:0. Mariborske odbojkarice so nadaljevale z zbrano igro in po bloku Ele Pintar na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo šestih točk. Po prekinitvi so Kamničanke zaigrale bolje in na krilih Tine Grudine, z delnim izidom 5:1, uspele znižati zaostanek na 15:17. Po napaki mariborske ekipe je bil rezultat prvič izenačen, na 20:20. Napeta končnica je pripadla Novi KBM Branik. Marborčanke so po napaki Helene Mijoč na začetnem udarcu dobile uvodni niz s 25:23.

Drugi niz so bolje začele igralke Nove KBM Branik, ki so po bloku Marine Kaučič Bernardi Brčić povedle s 5:3, a so Calcitovke uspele obrniti rezultat sebi v prid in na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo 8:6. V nadaljevanju sta bili ekipi vse do rezultata 17:17 poravnani, nato pa so kamniške odbojkarice uspele narediti dve zaporedni točki in preiti v vodstvo z 19:17. V končnici so gostiteljice popustile in po seriji začetnih udarcev Ane Zaplotnik je šla zmaga v drugem nizu v roke tekmic, in sicer s 25:19.

Začetek tretjega niza je minil z nekaj izmenjavami v vodstvu. Prvi tehnični odmor je po asu Tine Grudine pripadel Calcitu, z 8:7. Ekipi sta nadaljevali z borbeno igro, a so bankirke počasi prevzemale pobudo in po točki Anite Sobočan odšle na drugi tehnični odmor s prednostjo 16:14. Calcitovke so uspele izenačiti na 16:16, a so Mariborčanke odgovorile z delnim izidom 6:0 in povedle z 22:16. A set še ni bil odločen, saj so se kamniške odbojkarice uspele vrniti v igro in znižati rezultat na 23:24, predvsem po zaslugi odlične igro v bloku in obrambi. Zmago v tretjem nizu in napredovanje v pokalu CEV je mariborski ekipi prinesla Anita Sobočan, po uspešnem napadu za 25:23.

Na krilih uvrstitve v osmino finala pokala CEV so igralke Nove KBM Branike silovito krenile v četrti niz (8:1), v katerem je trener Kamničank Gregor Rozman ponudil priložnost Evi Zatkovič namesto Igličarjeve. V nadalejvanju je domači strateg Samo Miklavc počitek namenil Sobočanovi in dal priložnost Niki Blagne, ki se vrača po poškodbi kolena. Bankirke so imele vse niti v svojih rokah in so ob drugem tehničnem odmoru že vodile s 16:7. Dvomov o zmagovalcu več ni bilo in po asu Marine Kaučič je tudi četrti set pripadel Novi KBM Branik, in sicer s 25:12.

 

IZJAVA PO TEKMI:

Marina Kaučič, odbojkarice Nove KBM Branika: ”Vesela sem, da smo odigrale kot ekipa. Pokazale smo, da še vedno znamo dobro odigrati in mislim, da zasluženo napredujemo v naslednji krog.”

Pia Blažič, odbojkarica Calcit Volleya: ”Čestitke Mariboru za prikazano igro. Borile smo se po najboljših močeh. Veselim se novih tekem.”


avtor: PR Nova KBM Branik
foto: Nova KBM Branik
 
 
POŠLJI NOVICO