Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

ACH Volley Ljubljana - OK Salonit Anhovo 3:0

objavljeno dne: 11.01.2018

V zaostali tekmi 8. kroga državnega prvenstva so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana zanesljivo premagali Salonit Anhovo, s 3:0 (22, 18, 19).

Hala Tivoli, 8. krog 1. DOL, število gledalcev: 55, 1. sodnik: Miklošič Sanja (Maribor), 2. sodnik: Mesarič Franc (Murska Sobota).

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić, Babkov (10), Kovačič, Purić (8), Pavlović (7), Satler, Pleško, Brulec (6), Planinc, Kök (9), Mihajlović (13), Pokeršnik, Videčnik.

OK Salonit Anhovo: Ilić (5), Česnik, Šarić, Jereb (1), Karnel, Drobnič (9), Basanaže (7), Kovačič, Čabarkapa, Gadnik (10), Tomić (6), Vrtovec.

 

Dvoboj so bolje odprli domači odbojkarji, ki so si hitro priigrali vodstvo desetih točk (15:5). Ljubljančani v zasedbi Babkov, Kovačič, Purić, Pavlović, Brulec, Kök in Mihajlović so bili prepričljivi tako v napadu kot obrambi, zato so prednost brez težav ohranjali. Čeprav se je prvi niz že zdel oddan, so Kanalci, zahvaljujoč učinkovitim napadom, naredili delni izid 9:4 (19:14). Gostje niso popuščali in se vztrajno približevali (22:19), vseeno pa so gostitelji ohranili mirno kri in z zaključkom Babkova niz dobili s 25:22.

Drugi niz se je začel po željah Ljubljančanov, saj so do prvega tehničnega odmora že bili v ospredju za šest točk (8:2). V nadaljevanju smo spremljali predvsem čvrsto obrambo na obeh straneh, Kovačič je požrtvovalno reševal žoge praktično s tal, Purić pa je z enojnim blokom zagotovil zmajem 18. točko (18:13). Razliko petih točk so tokrat domačini še povečevali in z blokom zaustavljali napade nasprotnikov ter tako dobili še drugi niz (25:18).

Prvič na tekmi so odbojkarji Salonita povedli v tretjem nizu (2:6), vendar so jih Ljubljančani ujeli že na 8. točki. V najbolj izenačenem nizu do tistega trenutka (13:13) sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, manjšo prednost pa so si z blokom Videčnika pred končnico niza priigrali varovanci Zorana Kedačiča (18:16). Bolj zbrano igro so v zaključku prikazali gostitelji, za katere je Brulec pridobil še zadnjo točko (25:19).

Diko Purić, igralec ACH Volley Ljubljana: ''Na trenutke smo prikazali dobro igro, na trenutke pa niti ne. Na začetku tekme smo dobro servirali, v  nadaljevanju pa je to nekoliko upadlo. Veseli smo treh točk, vsekakor pa bo treba igro do torkove tekme z Romuni bistveno popraviti.''

Andrej Urnaut, trener OK Salonit Anhovo: ''ACH Volley Ljubljana je realno boljša ekipa.  Mojim fantom ne morem nič zameriti. Škoda le, da so se v zaključku nekoliko ustrašili.''


avtor: PR ACH Volley
foto: ACH Volley Ljubljana
 
 
POŠLJI NOVICO