Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Slovenke bodo igrale na evropskem prvenstvu

objavljeno dne: 07.01.2018

Slovenska ženska kadetska reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo dosegla še tretjo zmago in se tako veselila uvrstitve na prvenstvo stare celine. Slovenke so bile s 3:2 boljše od Češke.

Slovenija: Rituper 13, Špoljarič 2, Šijanec 1, Črnila, Goršek 17, Medved, Banko, Boisa, Kavčič 17, Lorber Fijok 14, Jerala 11, Žigon 2.

 

Češka: Kneiflova 8, Droznova, Pokorna 11, Van Gorp 5, Hiklova 2, Neuschaeferova 2, Grabovska 3, Koulisiani 6, Plackova, Brichtova 12, Langerova, Smolkova 10.

Prvega niza Slovenke niso začele po pričakovanjih, na kar je odreagiral selektor Klokočovnik in pri rezultatu 5:2 za nasprotnice vzel prve pol minute odmora. Tudi pri prvem tehničnem odmoru so naše zaostajale, in sicer za 4 točke. Pri rezultatu 10:4 je v igro namesto organizatorke igre Žigonove vstopila Iva Šijanec in obrnila potek igre. Gostujoči trener je pri rezultatu 12:11 koristil prve pol minute odmora, po katerem so Čehinje spet pobegnile za tri točke. Pri rezultatu 19:14 je bil selektor Klokočovnik primoran koristiti drugo prekinitev. Dobri začetni udarci Špoljaričeve so tudi Čehe prisilili, da so posegli po odmoru. V kočnici so naše zaostajale za točko, pri rezultatu 23:22, Čehinje pa so niz pri 25:23 zaključile z dobrim napadom.

 

Tudi v drugem nizu so Čehinje povedle z rezultatom 5:2, vendar so jih Slovenke ujele pri peti točki, z dobrima začetnima udarcema Gorškove. Na prvi tehnični odmor so s točko naskoka odšle naše igralke, dober začetni udarec Jerale je povečal prednost. V nadaljevanju je prednost naše vrste narasla na 10:4. Po dveh zaporednih točkah nasprotnic je odreagiral tudi selektor Klokočovnik s prve pol minute odmora. Vodstvo Slovenk se je na 18. točki stopilo, nato pa so naše pobegnile za tri točke in gostujoči selektor je koristil druge pol minute odmora pri rezultatu 22:19. Pri 23:21 je druge pol minute odmora koristil naš selektor. Blok Jerale je zaključil set, ki so ga naše dobile z rezultatom 25:21.

 

Precej bolje so Slovenke začele tretji niz. Pri vodstvu naših 3:0 je češki selektor koristil prve pol minute odmora. Do prvega tehničnega odmora so naše še povečale prednost in sicer na 5 točk. Slovenke tudi v nadaljevanju niso popuščale. Druge pol minute odmora je češki selektor klical pri rezultatu 11:3. Po dveh zaporednih točkah nasprotnic se je za enako potezo odločila tudi slovenska klop, kar pa se je obrestovalo, saj je bil rezultat pri drugem tehničnem odmoru 16:7 v korist naših. Tudi  v nadaljevanju so Slovenke držale igro v svojih rokah in brez težav zaključile set z rezultatom 25:12. Zadnjo točko je prispevala Jerala z blokom in tako priborila vozovnico za Evropsko prvenstvo.

 

Četrti niz so bolje začele Čehinje, saj so si do prvega tehničnega odmora priigrale prednost štirih točk. Pri rezultatu 9:4 za Čehinje je Klokočovnik vzel prve pol minute odmora. Pri 10. točki so Slovenke ujele nasprotnice in se tako vrnile v igro. V nadaljevanju pa so tekmice spet pobegnile in povedle z rezultatom 16:12. Vse do končnice so nasprotnice držale prednost štirih točk in tudi končnico dobile z rezultatom 25:21.

 

Skrajšani peti niz so zopet bolje začele nasprotnice, saj so povedle z rezultatom 3:0, naša dekleta pa so izenačila na 4:4. Pri vodstvu naših z rezultatom 5:4 je tudi češki strateg vzel pol minute odmora. Na račun odličnega servisa Rituperjeve so Slovenke prednost povečale na tri točke, pri rezultatu 7:4. Ob menjavi strani je bil rezultat 8:6 v prid naših. V nadaljevanju so borbene Slovenke še naprej nizale točke kot po tekočem traku. Češki selektor je vzel še druge pol minute odmora pri rezultatu 12:6. Vendar tudi to ni ustavilo odličnih Slovenk, ki so niz dobile z rezultatom 15:8 in tekmo zmagale z rezultatom 3:2 v nizih.

Boris Klokočovnik, selektor Slovenije: "Za nami je zelo težka in izenačena tekma. Vedeli smo, da bomo igrali proti domačinkam, ki so dobra ekipa, zelo kakovostna in visoka. Vsi nizi so bili izenačeni, servirali smo boljše kot Čehinje, predvsem v zadnjem nizu, ko smo bili tudi bolj zbrani. Čestitke dekletom."


avtor: OZS
foto: CEV
 
 
POŠLJI NOVICO