Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Prepričljiva zmaga Slovenk proti Islandiji

objavljeno dne: 06.01.2018

Slovenska ženska kadetska odbojkarska reprezentanca je na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Olomoucu vknjižila še drugo zmago. Naša dekleta so bila s 3:0 (6, 8, 9) uspešnejša od Islandije.

Islandija: Blöndal 1, Vernhardsdottir, Gretarsdottir, Hrafnsdottir K., Ingolfsdottir, Heimisdottir, 2 Hrafnsdottir H. 1, Jonsdottir 1, Kjartansdottir, Gudmundsdottir 2.

 

Slovenija: Rituper 6, Špoljarič 4, Šijanec 2, Črnila 6, Goršek 2, Medved 1, Banko, Boisa 5, Kavčič 6, Lorber Fijok 10, Jerala 6, Žigon 4.

 

Na tekmi proti Islandiji so v prvi postavi začele kapetanka Manja Jerala, Lara Rituper, Tinkara Kavčič, Ana Žigon, Lorena Lorber Fijok, Neli Goršek in na mestu proste igralke Katja Banko. Na začetni udarec je prva odšla Gorškova, ki je uspešno opravljala svoje delo vse do prvega tehničnega odmora, na katerega so naša dekleta odšla pri rezultatu 8:0. Po še dveh točkah naše vrste je gostujoči strateg vzel prve pol minute odmora, a prekinitev ni zaustavila naših delet. Do drugega tehničnega odmora je nasprotnicam uspelo zbrati zgolj tri točke, prvi niz pa se je končal z rezultatom 25:6.

 

V drugem nizu je selektor Klokočovnik dal priložnost za igro še igralkam, ki niso začele v prvem nizu. Namesto Žigonove je vlogo organizatorke prevzela Iva Šijanec, namesto Kavčičeve je na sprejem vstopila Zala Špoljarič, mesto centralne blokerke pa je namesto Rituperjeve prevzela Vita Črnila. Prvi tehnični odmor je pripadel našim, z rezultatom 8:0. Pri 11:0 je selektor Islandije posegel po preknitvi, slovenski strateg pa se je odločil za še dve menjavi. Ela Medved je v igro vstopila namesto Lorberjeve, Naja Boisa je zamenjala Gorškovo. Prednost Slovenk je naraščala, ob drugem tehničnem odmoru pa so tudi v tem nizu vodile s 16:3. Set se je zaključil pri 25:8.

 

Tudi tretji niz je potekal podobno kot prva dva. Naše odbojkarice so imele ves čas pobudo na igrišču in prepričljivo zmagale z rezultatom s 25:9 ter se veselile druge zmage v kvalifikacijah. Jutri, ob 18 uri, jih čaka še srečanje s Češko.


avtor: OZS
foto: CEV
 
 
POŠLJI NOVICO