Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Zemljak in Pokeršnik uspešna v Haagu

objavljeno dne: 06.01.2018

Slovenska odbojkarja na mivki Nejc Zemljak in Danijel Pokeršnik sta na turnirju svetovne serije v Haagu osvojila končno 17. mesto. Uvrstitev med najboljših šestnajst dvojic sta jima preprečila Kanadčana O'Gorman in Saxton, ki sta bila boljša z 2:0 v nizih.

Zemljak in Pokeršnik sta turnir najvišjega ranga svetovne serije, z izjemo t.i. grand slamov, začela v kvalifikacijah. V prvem krogu sta bila, z 21:15 in 21:17, uspešnejša od Japoncev Takumija Takahashija in Yusukeja Ishijime. V 2. krogu sta, z 21:19 in 21:18, odpravila še Belorusa Aliaksandra Kavalenko in Aliaksandra Dziadkouja ter se veselila uvrstitve na glavni del turnirja, med 32 najboljših dvojic.

 

V skupinskem delu glavnega turnirja sta se slovenska odbojkarja pomerila s četrtima nosilcema turnirja, Brazilcema Gutom in Vitorjem Felipejem in izgubila z 21:18 in 22:20. Sledil je obračun z Avstralcema Coleom Durantom in Zacheryjem Schubertom, ki sta ju Slovenca premagala z 19:21, 21:19 in 15:10 ter si s tem zagotovila uvrstitev v izločilne boje. V nadaljevanju je žreb našima predstavnikoma namenil Kanadčana Granta O'Gormana in Bena Saxtona, ki sta bila za Zemljaka in Pokeršnika pretrd oreh. Tekmo sta dobila z 21:19 in 21:15.

 

»Mislim, da lahko nastop na turnirju ocenimo kot uspeh, vendar je vseeno prisotnega malo razočaranja. Tekma s Kanadčanoma je bila namreč odprta, v prvem nizu sva že vodila in bila na dobri poti, da ga obrneva v svojo korist. Žal, so se pripetili trenutki nezbranosti, naredila sva nekaj napak in tekmeca sta to znala izkoristiti. Vnovčila sta svoje izkušnje, midva pa sva plačala davek tega, da sva na novo formirana ekipa in da se še nekoliko iščeva. Ampak konec koncev nad 17. mestom ne moreva biti razočarana, sploh če pogledava kakovost ekip na tem turnirju. Mislim, da bi naju večina strokovnjakov postavila precej nižje kot sva potem turnir zaključila, kar je lepa spodbuda za naprej,« je po koncu turnirja v Haagu dejal Nejc Zemljak.

 

Slovenska odbojkarja na mivki si želita, da bi lahko že prihodnji teden nastopila na turnirju evropske serije v Pelhrimovu na Češkem, a sta za zdaj na seznamu udeležencev kvalifikacij še v čakalni vrsti.

 

V Haagu sta sicer nastopili tudi Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik, a se jima ni uspelo prebiti skozi kvalifikacije. Norvežanki Ingrid Lunde in Oda Ulveseth sta bili namreč uspešnejši z 21:11 in 21:18.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO