Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Zemljaku in Pokeršniku uspel veliki met

objavljeno dne: 04.01.2018

Slovenska odbojkarja na mivki, Nejc Zemljak in Danijel Pokeršnik sta si na turnirju svetovne serije v Haagu priigrala nastop na glavnem delu turnirja. Slovenskima predstavnicama Tjaši Jančar in Tjaši Kotnik se skozi kvalifikacije ni uspelo prebiti.

Prvi sta na mivko stopili dekleti, ki sta morali v prvem krogu kvalifikacij priznati premoč norveški dvojici Ingrid Lunde in Oda Ulveseth. Skandinavki sta bili uspešnejši z 21:11 in 21:18 ter naši predstavnici izločili iz nadaljnjega tekmovanja.

 

Zemljak in Pokeršnik sta bila v prvem krogu kvalifikacijskega dela turnirja, z 21:15 in 21:17, uspešnejša od Japoncev Takumija Takahashija in Yusukeja Ishijime, na odločilni tekmi pa sta, z 21:19 in 21:18, odpravila še Belorusa Aliaksandra Kavalenko in Aliaksandra Dziadkouja. Naša odbojkarja na mivki sta se tako veselila uvrstitve na glavni del turnirja, med 32 najboljših parov na svetu. »Mislim, da je preboj na glavni del turnirja res uspeh, saj gre vendarle za turnir visokega ranga, lahko bi celo rekli, da spada že skoraj med t.i. grand slam turnirje. Sami rezultati v kvalifikacijah kažejo eno sliko, na igrišču pa se je v resnici bil boj za vsako točko posebej, na koncu pa sva bila midva tista, ki sva bila uspešnejša. Uspela sva držati zbranost od začetka do konca, tako da so se stvari nekako poklopile,« je nastop v kvalifikacijah ocenil Zemljak.

 

Slovenca sta v skupinskem delu glavnega turnirja, ki se je začel neposredno po koncu kvalifikacij, že odigrala prvo tekmo. Pomerila sta se z Brazilcema Gutom in Vitorjem Felipejem, četrta nosilca turnirja v Haagu, na katerem nastopa nekaj dvojic s samega vrha svetovne lestvice, pa sta bila po hudem boju boljša z 21:18 in 22:20. »Proti Brazilcema sva prikazala dokaj dobro igro, ampak žal se je poznalo, da sva z Danijelom skupaj zaigrala po spletu okoliščin in zato še nisva uigrana. Tiste malenkosti, ki pogosto odločajo, še ne grejo v najino korist. Zato se je zgodila tudi tista serija točk Brazilcev v prvem nizu in poraz na razliko v drugem nizu. Na takih tekmah odločajo malenkosti in tokrat so bile na strani tekmecev,« je dodal slovenski odbojkar.

 

Zemljak in Pokeršnik se bosta jutri, ob 13.10 uri, pomerila z Avstralcema Coleom Durantom in Zacheryjem Schubertom. »Gre za mlajšo, a fizično zelo močno dvojico. Igrata tipično avstralsko igro, z veliko napadanimi drugimi žogami in varanji. Na te vrsto igro se je težje privaditi, tako da je težko napovedati, koliko se bova uspela prilagoditi. Te situacije, ki ju Avstralca ustvarjata, se zelo težko trenira, tako da bomo videli, kako se bova znašla. Cilj je seveda najprej osvojiti niz in upam tudi tekmo.«


avtor: OZS
foto: FIVB
 
 
POŠLJI NOVICO