Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Aliansa Šempeter - Kema Puconci 3:0

objavljeno dne: 07.12.2017

Odbojkarice Alianse Šempeter so na 2. tekmi četrtfinala Pokala Slovenije doma z rezultatom 3:0 premagale Kemo Puconci. Zaradi izenačenja v zmagah je sledil zlati niz, ki so ga po dramatični končnici dobile Šempetranke in se uvrstile na zaključni turnir, ki bo 21. in 22. decembra v Hočah.

Šempeter – Športna dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 70, sodnika: Franci Kramar (Kamnik), Gregor Novak (Dvor).

 

 

Aliansa Šempeter: Rituper, Božič, Vodlan, Praunseis, Podbregar, Forštnarič, Lekše, Vrhovnik, Žnidar, Mazej – libero, Lakovšek, Plesec. Trener: Beno Božič.

 

Kema Puconci: Kovač, Šarčevič, Svetanič,  Vinkovič, Ajnihar, Škraban, Oletič D., Oletič M., Pintarič, Šadl, Kovač N., Mikl, Gjergjek; Trener: Lenarčič Sebastijan;

 

V uvodu prvega niza so bile gostje za odtenek boljše od domačink, ki so se zaradi pomembnosti tekme, na kateri so lovile zmago z 3:0 ali 3:1, otresle uvodne treme šele po prvem tehničnem odmoru. Pri drugem odmoru so imele Šempetranke že prednost dveh točk, ki so jo zadržale do konca niza.

 

Kot v prvem je bil tudi v drugem nizu pri prvem tehničnem odmoru rezultat 8:6 za Kemo. V nadaljevanju so varovanke Bena Božiča v večji meri upoštevale njegova navodila, kar je obrodilo sadove, saj so imele Šempetranke pri drugem tehničnem odmoru prednost šestih točk. To je zadostovalo za dokaj mirno končnico in zmago s 25:22 v drugem nizu.

 

V tretjem nizu sta odšli ekipi na prvi odmor pri rezultatu 8:5 za Savinjčanke. Po prednosti devetih točk, pri 23:14, so gostujoče igralke izkoristile nekoliko ležerno igro domačih in zmanjšale razliko na pet točk, a do preobrata ni prišlo.

 

Po dokaj prepričljivi zmagi Alianse v rednem delo druge ¼ finalne tekme, je o udeležencu zaključnega turnirja odločal zlati niz, do petnajste točke. Odločilni niz so bolje začele Savinjčanke in si menjave igralnih polj priigrale prednost treh točk, ki so jo ohranile tudi do rezultata 9:6. Igralke Keme so z delnim izidom 3:0 prišle do izenačenja in v dramatični končnici že do prednosti 14:12, a so jo domačinke izničile in dobile zlati niz s 17:15.

 

Na zaključnem turnirju se bodo igralke Alianse Šempeter v polfinalu pomerile z Novo KBM Branik Maribor.   

  


avtor: OK Spodnja Savinjska
foto: OK Spodnja Savinjska
 
 
POŠLJI NOVICO