Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

OK Novi Pazar - ACH Volley Ljubljana 2:3

objavljeno dne: 06.12.2017

Na prvi tekmi šestnajstine finala pokala CEV sta se v Srbiji pomerila ACH Volley Ljubljana in OK Novi Pazar. Gostitelji so začeli suvereno in povedli z 2:0 v nizih, a so slovenski prvaki dobili naslednje tri nize in zasluženo slavili z 2:3 (20, 23, -22, -23, -11).

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić (6), Babkov (15), Kovačič, Purić (12), Pavlović (4), Satler, Pleško, Brulec (4)), Mihajlović (12), Pokeršnik (25), Videčnik.

 

OK Novi Pazar: Vukasinović (15), Sretenović, Polomac (15), Zatrić, Daca (2), Bekrić, Zuković, Božović, Radosavljević (13), Vilimanović (4), Prušević, Hamzagić (25). 

 

Domačini so začeli udarno in že od prve točke dalje narekovali tempo. Hitro so povedli s kar 7 točkami razlike (6:13), ki so jo do drugega tehničnega odmora zmaji s hitrimi in učinkovitimi napadi uspeli znižati na 5 točk (11:16). Tudi prekinitev ni zmedla Ljubljančanov, ki so le izboljšali svojo igro in nanizali še 3 zaporedne točke (14:16). Žal pa se v nadaljevanju niso uspeli približati na manj kot to razliko in z 20:25 so morali v prvem nizu priznati premoč gostiteljem.

 

Začetek drugega niza je bil popolnoma nasproten prvemu. Oranžni zmaji so izkoristili zaspano obrambo Srbov in povedli z 8:4. V nadaljevanju pa so dovolili, da so odbojkarji Novega Pazarja izenačili (11:11) in nato še povedli (14:16). Z dvojnim blokom Pavlovića in Babkova so gostje izenačili (20:20) in v ključnih trenutkih drugega niza je ukrepal trener domačinov z odmorom. V zaključku so bili na začetnem udarcu bolj osredotočeni domačini, ki so ob glasni podpori s tribun tako v svoj žep pospravili še drugi niz (23:25).

 

Tretji niz se je pričel izenačeno, kar potrjuje rezultat pri prvem tehničnem odmoru 7:8. Oranžni zmaji v obrambi niso našli rešitve za napade nasprotnikov, ki so povedli s 17:15. Goste je iz izjemno zahtevnega položaja do vodstva z 19:18 pripeljal Pokeršnik, vendar ko je že kazalo, da bodo zmaji prikazali čvrstejšo igro, so Srbi za izenačenje na 20. točki z blokom zaustavili Mihajlovića. V napeti končnici smo bili priča borbi za vsako točko in številnim odmorom s strani obeh ekip. Mirnejše živce so ohranili Ljubljančani, ki so z blokom Purića pridobili 24. točko in z naslednjo slavili s 25:22 ter zmanjšali zaostanek v nizih na 1:2.

 

Tudi v četrtem nizu je OK Novi Pazar ohranil identično postavo kot čez celotno tekmo, ki ni uspela zaustaviti Pokeršnika, ki je z močnimi zaključnimi udarci odpeljal svojo ekipo na prvi tehnični odmor z vodstvom 8:7. Na drugi strani gostiteljev so Brulec, Kovačič, Pavlović, Babkov, Mihajlović, Purić in razpoloženi Pokeršnik držali izenačenje, vendar zaradi napak na začetnem udarcu si niso morali pridobiti višje prednosti (14:14). Napake so se vrstile tudi na strani motiviranih domačinov in na drugi tehnični odmor so z dvema točkama prednosti odšli Ljubljančani (16:14). V zaključku niza so si prednost 3 točk priigrali zmaji (22:19), ki so nato varno pripeljali niz do konca (25:23) in izenačili.

 

Zadnji niz so bolje otvorili gostje, ki so z dvojnim blokom Purića in Pokeršnika povedli s 6:3. Prednost so do konca le še povečevali (12:7) in z zaključkom novopečenega očka Brulca porazili OK Novi Pazar na domačem terenu (15:11).


avtor: Zala Fendre
foto: CEV
 
 
POŠLJI NOVICO