Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Pred kadetinjami in kadeti le še en krog

objavljeno dne: 04.12.2017

Kvalifikacije za državno prvenstvo kadetinj in kadetov se bližajo koncu, saj je pred ekipami le še en krog predtekmovanja. Večina ekip, ki se bodo podale v boj za najvišja mesta, je že znanih, nekaj moštev pa bo na trnih vse do zadnjega sodniškega žvižga.

V tretjem krogu turnirjev pri fantih je v skupini A Brezovica dosegla še tretjo in četrto zmago in na lestvici prehitela Salonit Anhovo, ki ima tri zmage Ljubljana Volley in GEN-I Volley bosta drugi del prvenstva igrala v B ligi. V skupini B so si nastopanje v A ligi že zagotovili odbojkarji KekoOpreme Žužemberk, enako kot Triglav Kranj v skupini C, na poti proti A ligi je tudi Calcit Volley, medtem ko bo v skupini B o drugem A-ligašu odločal obračun med Kostanjevico na Krki in Črnučami. Krka, MOK Kočevje in Žirovnica se najverjetneje selijo v B ligo.

 

V skupini D zmagoviti niz nadaljuje Maribor SGD Strdin, ki je prvi niz na šestih tekmah oddal Panviti Pomgrad, ki zaseda drugo mesto, tretji je Fužinar Sij Metal, četrta pa TAB Mežica, ki je še brez zmage.  Iz skupine E se bo v A ligo uvrstil SIP Šempeter, o drugem potniku, Korvolleyju Mislinji ali Črnučam ACH II bo odločal zadnji turnir. Šoštanj Topolšica bo prvenstvo nadaljevala v B ligi, skupaj s Framom in Slovensko Bistrico, saj sta si prvi dve mesti v skupini F že zagotovili ekipi Hoče in ŠD Braslovče.

 

Pri kadetinjah so v skupini A s šestimi zmagami in še brez izgubljenega niza najprepričljivejše odbojkarice Vitala Ljubljane I, drugo mesto ŽOK Šentvida I pa še lahko ogrozi ekipa Vital Ljubljana III. ŽOK Domžale in Logatec bosta nastopala v B ligi, enako kot GEN-I Volley, Vital Ljubljana II in Luka Koper II iz skupine B ter Piran in Krim Pirnar doors I iz skupine C. V skupini B je s šestimi zmagami najuspešnejši Neptun Kanal, v skupini C pa z enakim izkupičkom Calcit Volley. V A ligi bomo spremljali še ŽOK Triglav Kranj I, za zadnje mesto, ki vodi v A ligo pa se bosta še udarila Ankaran Hrvatini in Luka Koper.

 

V skupini D s petimi zmagami in porazom prvo mesto zaseda Krim Pirnar doors, pred ATG Grosupljem, ki bo kvalifikacije končal vsaj na drugem mestu. POK Krško, Žirovnica in ŽOK Škofja Loka II možnosti za A ligo nimajo, prav tako kot tudi ne ŽOK Triglav Kranj II, Mladi Jesenice, Novo mesto, Kostak Elmont in ŽOK Šentvid II. Iz skupine E se v A ligo podajata Zgornja Gorenjska in Triglav Kranj, v skupini F pa so si prvo in drugo mesto zagotovile odbojkarice Olimpa Ljubljane in ŽOK Škofje Loke I.  

 

V skupini G so igralke Nove KBM Branik tekmicam na šestih tekmah oddale le en niz, le z Mariborčankami pa je doslej izgubil drugouvrščeni Korvolley A. Formis II, Turbina in VolleybalLjubljana se bodo v nadaljevanju tekmovanja med seboj merile v B ligah, skupaj z ŽOK Kemo Puconci, ŽOK Ljutomerom, Muranio Lendavo in Črno. Prvi dve mesti v skupini I sta namreč oddani ŽOK Soboti in Novi KBM Branik II, v skupini H pa bodo odbojkarice Svolleyja čakale na razplet zadnjega turnirja, saj imata možnosti za napredovanje tako Prevalje kot Mežica.

 

V skupini J se s šestimi zmagami in polnim izkupičkom v nizih lahko pohvalijo igralke SIP Šempetra, VolleybalLjubljana pa bo na zadnjem turnirju z drugega mesta skušala izriniti KLS Ljubno. Korvolley B in Mozirje se bosta v nadaljevanju sezone merila v B ligi, kjer bodo tudi Prebold in SIP Šempeter II ter Celje, ŽOK Maribor in Swatycomet Zreče II. V skupini K so si prvo mesto s petimi zmagami zagotovile Braslovče, Swatycomet Zreče I pa za potrditev drugega mesta potrebuje še zmago. V skupini L je s šestimi zmagami navdušila ekipa Formis I, drugo mesto pa je že oddano odbojkaricam Kajuha Šoštanja.

 

Zadnji krog kvalifikacij za državno prvenstvo bodo ekipe odigrale v nedeljo, 17. decembra, nato pa se bo tekmovanje nadaljevalo v A in B ligah.


avtor: OZS
foto: Gregor Čiček
 
 
POŠLJI NOVICO