Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Prvi del DP se preveša v drugo polovico

objavljeno dne: 04.12.2017

S tekmami drugega in tretjega kroga, v celjsko-savinjski regiji pa prvega kroga se je minuli vikend nadaljevalo državno prvenstvo v mali odbojki. Vse bolj postaja jasno, katere ekipe bodo v skupinah osvojile prva in druga mesta in se podale v boj za najvišja mesta.

Na Gorenjskem smo v skupini A tokrat spremljali en turnir, na katerem sta zopet dobro igrali ekipi Doors Bled in ŽOK Škofja Loka I, ki imata že pet zmag in le en poraz, v skupini B je pri štirih zmaga in še brez poraza ŽOK triglav I. Žirovnica, Prochrom-Comp Bled in Triglav Kranj I so bili doslej polovično uspešni, nekoliko slabše gre ekipam ŽOK Triglav II, Triglav Kranj II in ŽOK Škofja Loka II.

 

V kamniško-notranjsko-dolenjski regiji še vedno prevladujejo Calcit Volley I, ATK Grosuplje in KekoOprema Žužemberk. V skupini A se za drugo mesto borita Logatec in Kostanjevica na Krki, Calcit Volley II ima za zdaj zmago in poraz, medtem ko ekipe ŽOK Domžale, Novo mesto, POK Krško in Kostak Elmont že precej zaostajajo za tekmicami.

 

V celjsko savinjski regiji so mlajše deklice na parket stopile prvič v letošnjem prvenstvu, največ znanja pa so prikazale igralke Braslovč I in Mozirja, po zmago in poraz so vknjižile ekipe Kajuh Šoštanj, Braslovče II in SIP Šempeter, na prvo zmago bodo počakale odbojkarice Prebolda in KLS Ljubnega.

 

Po dveh odigranih krogih na Koroškem kaže, da imajo Prevalje najmočnejšo ekipo, saj so tamkajšnje mlade odbojkarice zmagale že štirikrat, dobro gre tudi ekipi Kor_volley_SG, ki ima tri zmage in poraz. Prevalje II in Hitri polž sta po enkrat zmagala in izgubila, Mežica ima zdaj tri, Kor_volley_M pa štiri poraze.

 

V Ljubljani sta v skupini A zelo prepričljivi ekipi Vital Ljubljana I, ki še ni izgubila niza in Krim Pirnar doors I s polnim izkupičkom zmag, v skupini B je nepremagan tudi Olimp Ljubljana, ŽOK Šentvid I pa ima ob treh zmagah le en poraz. Nekaj možnosti za napredovanje ima le še VolleybalLjubljana, ostale ekipe, Olimp Ljubljana I, ŽOK Šentvid II, Vital Ljubljana III, Krim Pirnar doors II in VolleybalLjubljana I pa, glede na razpored, za napredovanje praktično nimajo več možnosti.

 

V Pomurju je za zdaj brez poraza le še ekipa OK Ljutomer, ki je vknjižila štiri zmage, prvo mesto pa sicer zaseda ŽOK Kema Puconci s petimi zmagami in porazom. ŽOK Ljutomer ima ob dveh zmagah tudi dva poraza, ŽOK Sobota je zmagala enkrat, Murania Lendava pa je doslej osvojila dva niza.

 

Na Primorskem ekipe v tem krogu niso tekmovale, na Štajerskem pa v skupini A prevladujeta Nova KBM Branik I z le enim izgubljenim nizom in Pohorje Volley Ruše s tremi zmagami in porazom. V skupini B ima Formula Formis I poln izkupiček šestih zmag, trikrat so uspele zmagati igralke ŽOK Ptuja. Zoja ima ob treh zmagah tri poraze, Bistrica je prav tako izgubila trikrat in enkrat zmagala, ekipe Formula Formis II, Benedikt, Nova KBM Branik II in Turbina pa se še niso veselile prvih točk.

 

Naslednji krog državnega prvenstva bodo ekipe odigrale v soboto, 16. decembra.


avtor: OZS
foto: ŽOK Novo mesto
 
 
POŠLJI NOVICO