Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Formula Formis - Aliansa Šempeter 2:3

objavljeno dne: 02.12.2017

Odbojkarice Formule Formis so morale na tekmi 9. kroga 1. DOL za ženske priznati premoč ekipi Aliansa Šempeter. Gostje so bile boljše z 2:3 (17, -21, -22, 16, -9) in so Rogožankam zadale drugi poraz v letošnjem prvenstvu.

Večnamenska dvorana Hoče, gledalcev 150, sodnika Rok Zjajec (Ljubljana) in Dejan Jovanovič (Komenda), delegat: Janko Plešnik (Mežica)

 

Formula Formis: Pehnec 4, Sešel, Ertl, Vrbanc 8, Tupikina 18, Bavdaž 7, Pajnik, Bukovec, Zdovc-Sporer, Kotnik 13, Pravdič, Eržen 23.

 

Aliansa Šempeter: Škerl-Rifelj, Božič 7, Vodlan 4, Praunseis 4, Podbregar, Forštnarič 8, Lekše 8, Vrhovnik 23, Žnidar 3, Lakovšek 9, Plesec 1, Mazej (libero).

 

Že v začetku tekme so igralke Alianse povedle s 4:1, a so Formiske dobile točko in se jim začele približevati. Kmalu so tudi izenačile ter povedle z rezultatom 6:5. Sledil je tehnični premor, pri rezultatu 8:7 za domačinke. Igralke Alianse pa so  takoj, zaradi napake na servisu domačink, pridobile eno točko, kar je pomenilo izenačenje. Gostje so še naprej igrale odlično, sledil je naslednji tehnični premor, pri rezultatu 16:12. Po odmoru pa se je sreča spet vrnila k domačinkam saj so dobile kar nekaj točk. Domači trener je pri rezultatu 15:16 zahteval pol minute premora. Formiske so spet izenačil, ter tudi povedle. Sledil je še en pol minutni premor na zahtevo trenerja Alianse. Pri rezultatu 20:16 je trener Alianse poslal iz igre Lakovškovo in v igro Praunseisovo. Darja Eržen je še naprej odlično servirala vse do rezultata 24:17, zadnjo točko niza pa so pridobile zaradi napake na servisu.

 

Drugi niz so spet, s prvo točko, otvorile gostje in imele servis vse do rezultata 4:2, ko so Formiske pridobile točko in izenačile. A gostje se niso dale, povedle so in pri rezultatu 8:4 je sledil prvi  tehnični premor. Ker pa Formiske še vedno niso osvojile točke, je njihov trener zahteval še pol minute odmora. Domačinke so prejele 3 točke in šenaprej izgubljale točke. Pri rezultatu 10:16 za Alianso je sledil drugi tehnični premor, vendar je sodnik zaradi neprimernega obnašanja gostujočega trenerja slednjemu dodelil rdeč karton. Njegovo neprimerno obnašanje se je nadaljevalo in pri rezultatu 13:16 je sodnik gostujočemu trenerju pokazal še en rumeni karton, tako da je moral do konca niza zapustiti trenersko klop. Formiske so imele imele servis, kapetanka gostij pa je spet zahtevala premor pri rezultatu 17:18, napravile so tudi menjavo in sicer je namesto Lakovškove v igro vstopila Žnidarjeva. Še ena menjava je sledila pri rezultatu 18:21 in sicer igrišče je zapustila Forštnaričeva, vstopila pa je Anja Plesec, pri rezultatu 20:21 pa sta se zamenjali nazaj. Niz se je zaključil z rezultatom 25:21 za Alianso.

 

Prvo točko v tretjem nizu so si spet priborile gostje, vendar so jih domačinke takoj dohitele in povedle z rezultatom 4:2. Igralke Alianse pa se niso predale in so izenačile. Na prvi tehnični odmor so šle Formiske s štirimi točkami prednostmi in nadaljevale z dobro igro. Sledil je naslednji premor, na zahtevo trenerja Alianse, pri rezultatu 14:10, z rezultatom 16:11 pa so Formiske z vodstvom zakorakale v drugi tehnični premor. Trener gostij je zahteval menjavo igralk 8 in 6.  Znova je trener domačink zahteval pol minute odmora, v zelo napetem trenutku, 20:19 za Formiske. Takoj po odmoru pa se je kapetanka Formisa žrtvovala, da bi rešila žogo in padla na zapestje, a na srečo ni bilo nič hujšega, tako da se je takoj vrnila na igrišče. Gostje so izenačile in tudi povedle z rezultatom 22:21. Vendar se Formiske seveda niso predale, izenačile so, a na žalost spet izgubile točko. Igralke Alianse so dobile set z rezultatom 25:22.

 

Četrti niz so domačinke začele bolje in povedle s 4:1.  Pri rezultatu 6:1 za Formiske je trener Alianse zahteval pol minute odmora, sledil pa je prvi tehnični premor z rezultatom 8:3 za Formis. Po premoru je trener gostij iz igre poslal igralko Lakovškovo0, v igro pa Božičevo. Formiske so še naprej igrale odlično, 11. točko so si priborile z asom. Pri rezultatu 12:4 je trener Alianse zahteval pol minute pogovora z njegovimi varovankami. Sledil je naslednji tehnični premor pri rezultatu 16:8 za Formis. Gostiteljice so še naprej igrale odlično in niz pripreljale do zmage z rezultatom 25:16.

 

Da bo napet tudi zadnji, peti, niz se je pokazalo že pri prvih nekaj točkah, ko so igralke Alianse povedle, a so jim bile Formiske takoj za petami, kmalu pa so tudi izenačile Gostje so spet vodile, Formiske pa se seveda niso predale. Pri rezultatu 8:5 za gostje je sledila menjava strani in kratek premor. Pri rezultatu 12:7 za Ekipo Alianse je trener Formisk zahteval pol minute odmora, a tokrat to ni bilo dovolj za prebuditev ekipe, tako da so iz Hoč tokrat igralke Alianse odšle kot zmagovalke.

 

Mojca Božič, odbojkarica Alianse Šempeter: » Tekma je bila zelo naporna v vseh pogledih, Formis je dobra ekipa, to smo vedele, vedele smo tudi, da bodo pritiskale. Tudi me smo skušale nad njimi izvajati pritisk in vesela sem, da nam jih je uspelo premagati. Hkrati čestitam nasprotni ekipi za dobro igro.«

 

Ana Pehnec, odbojkarica Formule Formis: »Žal se ni izšlo. Odigrale smo absolutno preveč nervozno. Nismo se držali dogovora s trenerjem, v tistih delih, kjer smo upoštevale njegova navodila in se držale dogovorov, je bilo vse OK in smo dobivale točke. Čestitam Šempetru. Gremo dalje, v četrtek je nova tekma, treba se je dvigniti in dobro igrati naprej.«


avtor: Špela Pehant
foto: Formula Formis
 
 
POŠLJI NOVICO