Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Luka Koper - Zgornja Gorenjska 1:3

objavljeno dne: 02.12.2017

Odbojkarice Luke Koper so na 9. tekmi 1. DOL v domači dvorani morale priznati premoč ekipi Zgornje Gorenjske, ki je s Primorske odnesla vse tri točke. Gostje so bile boljše z 1:3 (-18, 21, -22, -17).

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 60, sodnika Srša Klara, Daniel Sever

 

Luka Koper: Inga Raič, Iman Isanović, Dajana Lucas, Ana Cep, Lara Dodič, Valentina Haupt, Neja Nedoh, Lana Jovič, Tina Kaker, Nina Radešič (L), Sara Kušar (L). Trenerja Zdravko Jovič, Leon Žibert.

 

Zgornja Gorenjska: Hana Langus, Hana Marzidovšek, Ivana Tanasković, Špela Lužovec, Tara Friškovec, Anja Zorman, Meta Jerala, Klara Kregar, Isa Ramič, Zoja Humerca, Ema Burja (L), Katjuša Rozman (L). Trener Aleš Centa.

 

Za odbojkarice obeh ekip je bila to pomembna tekma, doslej zmagali po dvakrat, obe sta računali na nove točke in višje mesto na lestvici.

 

Prvi niz se je začel z asom Gorenjk. Koprčanke, ki v svoji vrsti niso imele sprejemalke Jelene Pešič, so igrale nezbrano, zgrešile 6 servisov, kljub vsemu pa bile blizu Gorenjk do rezultata 18 : 19. Do konca niza nato niso našle formule, kako ustaviti nalet razigranih gostij.

 

V drugem nizu je bila igra precej bolj enakovredna, manj zgrešenih servisov in več uspešnih napadov domačink, med katerimi je izstopala Iman Isanović, pa borbena igra v polju za vsako žogo – Koprčanke so kmalu po prvem tehničnem odmoru, ob katerem so še vodile Gorenjke, prevzele vodstvo in set pripeljale do konca z rezultatom 25:21.

 

Začetek tretjega niza je bila ponovitev prvega. As Ivane Tanasković in nato še več težav Koprčank s sprejemom. Kljub temu so domačinke uspešno zmanjševale razliko in na 18 točki izenačile. Gorenjke so nato znova pobegnile za tri točke, domačinke izenačile na 21, povedle, v končnici pa so bile znova bolj zbrane Gorenjke in set zaključile s 25:22.

 

Tudi začetek četrtega niza je minil ob pobudi Gorenjk, vendar je borbenost vrnila Koprčanke v igro, nato pa znova sledila serija točk Gorenjk, ki so na drugi tehnični odmor odšle s petimi točkami prednosti. Razliko so nato predvsem po zaslugi neustavljive Klare Kregar povečevale in niz zanesljivo pripeljale do konca ter vknjižile nove tri točke.


avtor: OK Luka Koper
foto: OK Luka Koper
 
 
POŠLJI NOVICO