Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Maribor - Calcit Volley 3:1

objavljeno dne: 02.12.2017

Odbojkarji Maribora so v 9. krogu 1. DOL pripravili presenečenje in premagali slovenske prvake, Calcit Volley. Mariborčani so bili boljši s 3:1 (-21, 23, 21, 24).

Maribor – Dvorana Tabor, gledalcev 150, sodnika: Novak (Dvor), Atanasov (Kranj).

 

Maribor: Crnjanski 27, Planinšič 3, Mulec 1, Vrabl - libero, Mejal, Košenina 20, Herman, Križman, Uremovič 9, Virtič 2, Plesec 16. Trener: Sebastijan Škorc.

 

Calcit Volley: Pereira 13, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 9, Ratek 1, Gil 5, Vidmar, Okroglič 2, Štalekar 10, Kvas, Lakner, Kotnik 7, Štembergar 21. Trener: Gašper Ribič.

 

Prvo točko na tekmi so dosegli igralci Kamnika, po uspešnem bloku. V nadaljevanju niza je bil do 4:4 rezultat izenačen, nato pa so si gostje že priigrali prvo prednost dveh točk. Na prvi tehnični odmor so odšli s prednostjo 8:6. Nato je Calcit Volley igral brez napak, le-te pa so se pojavljale v igri domače ekipe. Prednost gostov je počasi naraščala, niz pa so dobili s 25:21.

 

Pričetek drugega seta je pripadel domačim, ki so bolje izvajali začetne udarce in povedli z 11:9, predvsem po zaslugi Alana Košenina. Domačini so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo 8:7, po njem pa je Calcit začel preobrat. Od 14. točke dalje smo gledali boj točko za točko vse do napete končnice, v kateri so bili gostujoči odbojkarji premalo zbrani in set so s 25:23 osvojili varovanci Sebastijana Škorca.

 

Tretji niz je bil podoben drugemu. Na začetku so gostje povedli s 5:4 in imeli prednost vse do druge polovice niza. Nato se je domača ekipa prebudila in s serijo dobrih potez izenačila na 21:21. V zaključek seta so domači prinesli dve točki prednosti, povedli s 24:21 in kar prvo zaključno žogo izkoristili za zmago v tem nizu.

 

Pričetek četrtega niza je ponovno pripadel igralcem Calcit Volleyja, ki so povedli s 6:3 ter na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo petih točk (8:3). Na osmi točki so jih domačini ujeli, čemur je botroval rdeč karton za kamniškega kapetana Štembergar Zupana. V nadaljevanju sta ekipi izmenično dosegali točke, pri čemer so Kamničani, s točko ali dvema prednosti, narekovali ritem igre. V končnici so bili Mariborčani bolj zbrani od gostov, imeli so več poguma v napadu in bolj mirne roke na sprejemu ter zasluženo osvojili set, s 26:24 ter si priborili tri pomembne točke.


avtor: OK Maribor
foto: OK Maribor
 
 
POŠLJI NOVICO