Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Vse več ekip z zagotovljeno A ligo

objavljeno dne: 13.11.2017

Po treh odigranih krogih kvalifikacij pri kadetinjah postaja vse bolj jasno, katere ekipe bomo v nadaljevanju prvenstva lahko spremljali v A ligah in katere bodo s tekmovanjem nadaljevale v B ligah. Pri kadetih je za nami polovica prvega dela prvenstva.

V skupini A so si odbojkarice Vitala Ljubljana I v nedeljo priigrale še tretjo in četrto zmago in ostajajo neporažene, dobro gre še ekipama ŽOK Šentvid I in Vital Ljubljana III, na B ligo pa že lahko računata ŽOK Domžale in Logatec. V skupini B je odlično na poti Neptun Kanal s šestimi zmagami, ŽOK Triglav Kranj I ima ob treh zmagah le en poraz, ostale ekipe, GEN-I Volley, Vital Ljubljana II in Luka Koper II so možnosti za A ligo po vsej verjetnosti že izgubile. Enako kot Krim Pirnar doors I ter verjetno tudi Ankaran Hrvatini in Piran.

 

Iz skupine D bomo v A ligi lahko spremljali Krim Pirnar doors in ATK Grosuplje, iz skupine E si je A ligo praktično že zagotovila Zgornja Gorenjska in tudi Triglav Kranj, iz skupine F pa Olimp Ljubljana in ŽOK Škofja Loka I. Ostale ekipe iz vseh treh skupin, Žirovnica, POK Krško, ŽOK Škofja Loka II, ŽOK Triglav Kranj II, Mladi Jesenice, Prochrom-Comp Bled, Novo mesto, Kostak Elmont in ŽOK Šentvid II se bodo med seboj merile v B ligah.

 

V skupini G Nova KBM Branik I na štirih tekmah še ni bila poražena, ob dveh porazih ima štiri zmage tudi Korvolley A. Formis II, Turbina in VolleybalLjubljana zasedajo preostala tri mesta na lestvici. V skupini H so največ pokazale igralke Svolleya, ki so trikrat zmagale, Mežica in Prevalje sta iztržila polovični izkupiček, Črna ima dva poraza. Le en poraz v skupini I imata ŽOK Sobota in Nova KBM Branik II, ki se jima nasmiha A liga, v B ligo pa se bodo uvrstili ŽOK Ljutomer, ŽOK Kema Puconci in Murania Lendava.

 

V skupini J je SIP Šempeter brez konkurence, saj ima že šest zmag, tri na štirih tekmah so zbrale igralke VolleybalLjubljane I. KLS Ljubno, Korvolley B in Mozirje so vse bližje B ligi, kot tudi Prebold in SIP Šempeter II iz skupine K in Celje, ŽOK Maribor in Swatycomet Zreče II iz skupine L. V skupini K sta najboljši ekipi Braslovč in Swatycometa Zreče I, v skupini L pa Formis I vodi pred Kajuhom Šoštanjem.

 

Pri kadetih je v skupini A Salonit Anhovo zmagal še drugič in tretjič in je zdaj prvi na lestvici, pred Brezovico, ki ima dve zmagi, tokrat pa je bila prosta. Ljubljana Volley ima zdaj tri, GEN-I Volley pa dva poraza. V skupini B so najuspešnejši igralci KekoOpreme Žužemberk s polnim izkupičkom, dve zmagi in dva poraza ima Kostanjevica na Krki, Črnuče ACH in MOK Kočevje pa sta bila doslej po dvakrat poražena. V skupini C je v vodstvu Calcit Volley s tremi zmagami, dve je zbral Triglav Kranj, eno pa Krka. Žirovnica na prve točke še čaka.

 

V skupini D je po polovici kvalifikacij najboljši Maribor SGD Strdin s štirimi zmagami, nasprotno ima Mežica štiri poraze, Fužinar Sij Metal in Panvita Pomgrad pa eno zmago in en poraz. V skupini E gre zelo dobro SIP Šempetru, Črnuče ACH II imajo eno zmago, tako kot Korvolley Mislinja, a ima slednja že tri poraze, Šoštanj Topolšica pa dva. V skupini F vodijo Braslovče s tremi zmagami in porazom, dvakrat so bili uspešni odbojkarji Hoč, Fram je bil poražen trikrat, Slovenska Bistrica dvakrat.

 

Naslednji krog bodo kadetinje in kadeti odigrali v nedeljo, 3. decembra.


avtor: OZS
foto: Gregor Čiček
 
 
POŠLJI NOVICO