Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Začetek sezone za mlajše deklice in dečke

objavljeno dne: 13.11.2017

Z uvodnimi turnirji skupinskega dela tekmovanje se je začelo letošnje državno prvenstvo v mali odbojki, v katerem se bo za naslov prvakov borilo 66 ekip mlajših deklic in 28 ekip mlajših dečkov. Tekmovanje se bo zaključilo maja prihodnje leto.

V gorenjski regiji bomo letos spremljali enajst ekip, ki bodo tekme igrale razdeljene na dve skupini, enako kot v kamniško-notranjsko-dolenjski regiji, v kateri se bo za uvrstitev v finalni del borilo deset ekip. V obeh regijah je bil do zdaj odigran 1. krog v le eni skupini. Na Gorenjskem so do dveh zmag prišle mlade odbojkarice Doors Bleda in ŽOK Škofje Loke I, polovični izkupiček sta iztržili ekipi ŽOK Triglav II in Žirovnica, brez točk sta za zdaj Mladi Jesenice II in Triglav Kranj II. Dveh zmag so se veselile tudi igralke kamniškega Calcit Volleya I, Logatec in Kostanjevica na Krki sta zmagala po enkrat, Novo mesto pa je ostalo brez zmage.

 

V Ljubljani se je v prvenstvo tokrat prijavilo 11 ekip. V skupini A so za zdaj največ znanja pokazale igralke VolleybalLjubljane, Olimp Ljubljana I in ŽOK Šentvid II sta zmagala enkrat, Vital Ljubljana III je brez zmage, medtem ko Vital Ljubljana I in Krim Pirnar doors I na prvi nastop še čakata. Enako kot tudi preostalih pet ekip iz skupine B, ki prvenstvo začenja 25. novembra. Takrat se bo prvič med seboj srečalo tudi šest primorskih ekip.

 

V Pomurju so sezono najbolje odprle deklice OK Ljutomera, ki so bile dvakrat uspešne, po zmago in poraz imata po prvem krogu ŽOK Kema Puconci in ŽOK Ljutomer, ŽOK Sobota je prvenstvo začela z dvema porazoma, Murania Lendava je bila tokrat prosta.

 

Na Štajerskem bo tekmovanje prav tako potekalo v dveh skupinah s po petimi ekipami, tekme pa so doslej odigrale deklice v skupini B, v kateri sta po dvakrat zmagala Formula Formis I in ŽOK Ptuj, , Zoja in Nova KBM Branik II pa sta dvakrat izgubila. Igralke Turbine so bile proste.

 

Na koroškem se bo prvenstvo, v katerem bo nastopilo šest ekip, začelo 25. novembra, v celjsko-savinjski regiji bo nastopalo sedem ekip, prvi turnir bodo deklice odigrale v soboto, 2. decembra. Prvenstvo za mlajše dečke se bo začelo v soboto, 16. decembra.


avtor: OZS
foto: Calcit Volley, Gregor Čiček
 
 
POŠLJI NOVICO