Odbojka
 
 
 
 
 
novica
 

Devolopres SkyRes Rzeszow - Nova KBM Branik 3:1

objavljeno dne: 12.11.2017

Odbojkarice Nove KBM Branika so morale na povratni tekmi kvalifikacij za Ligo prvakinj v gosteh priznati premoč poljski ekipi Devolopres SkyRes Rzeszow. Gostiteljice so se veselile zmage s 3:1 (15, 20, -20, 25), slovenske prvakinje pa bodo evropsko sezono tako nadaljevale v pokalu CEV.
Devolopres SkyRes Rzeszow: Rousseaux 16, Ptak 8, Gajewska 2, Hawrila 4, Žabinska 1, Žak, Kaczmar 3, Sawicka, Helić 14, Kaczorowska 2, Andrushka 3, Nowakowska, Blagojević 14.
 

Nova KBM Branik: Mlakar 31, Košenina, Kaučič 11, Sužnik, Bračko, Vovk 9, Najdič 4, Milosavljević, Sobočan 10, Jerala 1, Pintar, Koskelo, Krajnc 3.
 

Slovenske prvakinje so se na prvi tekmi v Mariboru dobro upirale favoriziranim gostjam, saj so se vsi štirje nizi končali na razliko, na koncu pa so bile Poljakinje uspešnejše za vsega šest točk. Za uvrstitev v Ligo prvakinj so poljske odbojkarice na povratnem srečanju potrebovale dva niza, Mariborčanke pa zmago s 3:1 ali 3:0, s katero bi izsilile zlati niz.

 

 

Srečanje so bolje začele gostiteljice, ki so izkoristile neprepričljiv začetek varovank Sama Miklavca, a so slovenske prvakinje hitro ujele priključek, predvsem po zaslugi dobre obrambe in zaključkov Ize Mlakar. Spremljali smo izenačeno nadaljevanje, nato pa se je v vrstah Rzeszowa razigrala Rousseauxeva, ki je bila nezaustavljiva iz vseh položajev, obenem pa se so v mariborski vrsti pojavile še težave pri sprejemu začetnih udarcev. Domačinke so tako ušle na 16:10, pri rezultatu 19:15 pa je sledil niz točk poljske ekipe, ki si je zagotovila prepričljivo zmago s 25:19.
 

Povsem drugačen je bil začetek drugega niza, v katerem so mariborske odbojkarice hitro prišle do vodstva s 4:1, Poljakinje so tudi začele grešiti, naše prvakinje pa so se še enkrat razigrale v obrambi in tudi ob mreži ter točke dosegale prek Mlakarjeve in Kaučičeve (9:4). Po odmoru na zahtevo Lorenza Micellija je sledilo sedem zaporednih točk Rzeszowa, znova prek Rousseauxeve. Miklavc je nalet skušal zaustaviti s prekinitvijo in menjavami, a so Poljakinje prišle do preobrata in vodstva s 14:10. Mariborčanke so jim sicer še sledile, se približale na 16:17, nato pa spet slabo sprejemale, slabše napade pa so tekmice kaznovale z neubranljivimi protinapadi, ki so jim prinesle zmago s 25:20 in uvrstitev v Ligo prvakinj.

 

V tretjem nizu so bile na začetku zopet uspešnejše Rzeszowa, ki so ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:5, nato pa so Mariborčanke z dobrimi začetnimi udarci in z dobro igro v bloku in v obrambi, v kateri se je izkazala predvsem Roosa Koskelo, poljske odbojkarice prisilile v napake. Nizale so točko za točko, najprej izenačile na 11:11, nato pa prešle v ospredje in povedle s 16:13. Poljakinje so poizkušale zmanjšati razliko, a je ta še narasla (16:21), mariborske odbojkarice pa so se veselile zmage s 25:20.

 

 

V četrtem nizu, v katerem Micelli ni menjal svoje udarne postave, z izjemo Rousseauxove, so bile na začetku znova uspešnejše poljske odbojkarice, ki so si do sredine niza priigrale že sedem točk naskoka. Nato pa so Mariborčanke začele zelo dobro izvajati začetne udarce, Poljakinjam pa se je posledično ustavilo v napadu. Miklavčeve varovanke so dobro igrale tudi v bloku, v napadu sta se izkazali Mlakarjeva in Vovkova, as Kaučičeve pa je slovenske prvakinje popeljal do vodsva z 19:18. V razburljivi končnici so si mariborske igralke privoščile tri napake, ki so jih, kljub dvema zaključnima žogama, stale zmage (27:25).

 

 

Nova KBM Branik bo evropsko sezono nadaljevala v evropskem pokalu CEV, prvi obračun pa bodo odigrale proti še eni slovenski ekipi, Calcit Volleyju.


avtor: OZS
 
 
POŠLJI NOVICO